“Dumnezeu a creat omenirea ca pe o singura familie”. Mesaj anti-xenofobie al Papei si al Patriarhului Ecumenic

Pope Francis greets migrants and refugees at the Moria refugee camp near the port of Mytilene, on the Greek island of Lesbos, April 16, 2016. REUTERS/Filippo Monteforte/Pool

Liderii crestinatatii, Papa Francisc al catolicilor si Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului (adica ISTANBUL!!!!), al ortodocsilor au fost azi in Lesbos in vizita la refugiati – in coplesitoarea lor majoritate, musulmani.

Greek Orthodox Ecumenical Patriarch Bartolomew I adjusts the collar of Pope Francis as he stands with Greek Prime Minister Alexis Trispras (R) on arrival on the Greek Island of Lesbos for a visit aimed at supporting refugees and drawing attention to the front line of Europe's migration crisis in Lesbos, Greece, April 16, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ce nu prea s-a “inghesuit” presa romaneasca sa sublinieze, desi vizita a fost prezentata destul de extins, este faptul ca, printre alte mesaje, cei doi lideri ai crestinatatii au criticat , voalat dar destul de dur valul de xenofobie ce a cuprins Europa, inclusiv ipocrizia celor care se autodefinesc a fi “cei mai buni crestini” si cred ca atasamentul fata de valorile crestine  se dovedeste prin intoleranta furioasa fata de cei de alta religie.

“Noua, crestinilor ne place la nebunie sa povestim pilda bunului samaritean, un strain care vede un om in nevoie si se opreste imediat sa-l ajute. Pentru noi, aceasta este o istorie despre mila lui Dumnezeu care este pentru toti, pentru ca Dumnezeu atot-milostiv. Ea transmite deasemenea mesajul ca trebuie sa aratam aceeasi compasiune pentru toti cei aflati in nevoie. Fie ca toti fratii si surorile noastre de pe acest continent, precum bunul samaritean, sa vina in ajutor, in spiritul fraternitatii, in solidaritate si respect pentru demnitatea umana care ne-a distins de-a lungul istoriei. Cu toții știm, din experiență, cât este de ușor pentru unele persoane să ignore suferințele altora și chiar să exploateze vulnerabilitatea lor. ” a spus Papa Francisc in discursul adresat refugiatilor.

A boy shakes the hand of Pope Francis as he greets migrants and refugees at Moria refugee camp near the port of Mytilene, on the Greek island of Lesbos in this handout photo released by the Greek Prime Minister's press office, April 16, 2016. REUTERS/Andrea Bonetti/Greek PM Press Office/Handout via Reuters

Nu s-a intamplat nimic, nu s-a crapat cerul, vulcanii nu au inceput sa erupa instantaneu si nici pamantul nu s-a cutremurat cand inaltii prelati au imbratisat copiii musulmani si nici cand musulmanii au sarutat mainile sefilor crestinatatii.

“Azi am dorit să stau cu voi. Vreau să vă spun că nu sunteți singuri. (…) Am venit aici impreuna cu fratii mei, patriarhul Bartolomeu si arhiepiscopul Ieronim doar pentru a sta cu voi si pentru a va asculta istoriile.”

papa francisc lesbos

Si nu s-a intamplat nimic nici cand sefii crestinatatii au binecuvantat o masa de musulmani; “Fie ca Domnul sa va binecuvanteze pe toti si in mod special pe copiii si batranii vostri si pe toti cei aflati in suferinta fizica si spirituala! Va imbratisez cu afectiune. Chem asupra voastra si a celor care va insotesc darurile Sale de putere si pace”.

 

A woman shakes the hand of Pope Francis and gives him a piece of paper as he greets migrants and refugees at the Moria refugee camp near the port of Mytilene, on the Greek island of Lesbos, April 16, 2016. REUTERS/Filippo Monteforte/Pool
Deasemenea, nu s-a daramat nici crestinatatea nici Europa cand Papa si Patriarhul Ecumenic au aruncat in apa coroane de flori in memoria migrantilor care n-au mai reustit sa ajunga in Europa si nici cand Papa a plecat acasa, luand cu el al Vatican 12 refugiati – 3 familii de musulmani sirieni. Reamintim ca Papa mai gazduieste la Vatican, de ceva vreme, o alta familie de musulmani.

Cine are ureci de auzit si ochi de vazut ar trebui sa invete si sa inteleaga, dar mi-e teama ca toti xenofobii sunt si orbi si surzi, altfel nu ar fi intoleranti.

Subscribe To Our Newsletter

SENTINȚĂ STRÂMBĂ PRONUNȚATĂ DE JUDECĂTORIA CLUJ NAPOCA

Îmi pun  întrebarea legitimă, prostie sau implicare în dosar? În fapt, în dosarul cu numărul...

Închide