Cluj – rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor

Lucrători ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj și ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au destructurat, în noaptea de joi spre vineri, o rețea prin intermediul căreia se sacrificau și comercializau ilegal animale.

“DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun”, precizeaza DSVSA.

Autoritatile au mai precizat că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, rețeaua respectivă fiind în vizorul DSVSA de circa trei luni.

 

Subscribe To Our Newsletter

SUA critica dur imunitatea parlamentara si coruptia din Romania

Conflictele de interese, nerespectarea standardelor de conduită etică și lipsa de probitate în funcția publică...

Închide