Candidatul Romaniei la sefia ONU vine din Moldova – Republica Moldova

Dupa cum se stie, pentru sefia ONU urmeaza a se alege un candidat din zona Europei Centrale si de Est. In acelasi timp, se doreste a fi o femeie. Tarile din zona au fost invitate sa depuna candidaturi.

Desi sansa de a se alege noul Secretar General al ONU din aceasta parte a lumii apare foarte rar, ministrul de externe al Romaniei, Lazar Comanescu, a declarat la un moment dat ca Romania nu va avea candidat la aceste alegeri, ceea ce a starnit, la momentul respectiv, nemultumiri total justificate.

Totusi, in lumina nominalizarii de astazi, din partea Republicii Moldova, pare ca decizia de a nu avea candidat propriu a fost una relativ buna, marind sansele ca o romanca, indiferent din ce parte a Prutului sa devina noul secretar general ONU, mai ales ca Bulgaria are un candidat puternic – Irina Bokova, actualmente director-general UNESCO.

În scrisoarea trimisă de autorităţile de la Chişinău, Natalia Gherman e recomandată ca fiind un diplomat de valoare, cu merite recunoscute atât acasă, cât şi pe plan internaţional.

Pana acum, s-au depus 8 candidaturi din Europa Centrală şi de Est, între care şi Natalia Gherman. Ea va fi audiată miercuri.

Este pentru prima dată când au loc audieri pentru alegerea viitorului secretar general. Până acum, desemnarea şefului ONU se făcea exclusiv în urma unor negocieri de culise.

Scandalul pe noua grila de salarizare a bugetarilor – etapa pe administratii locale

Primarii de orașe consideră inacceptabilă adoptarea unei grille de salarizare care, în fapt, duce la...

Închide