Explozie la Paris. Mai multi raniti. Suspiciunile sunt ca a fost cauzata de o scurgere de gaze

BREAKING NEWS 

O explozie violenta a zguduit centrul Parisului  distrugand partial o cladire si un nor de fum ridicandu-se deasupra capitalei Frantei.

In acest moment cauza exploziei este neclara dar martuiile de la fata locului sugereaza ca ar fi vorba de o scurgere de gaze.

Rezidentii din zona exploziei – Arondismentul 6 – au fost evacuati.

Un martor, Kem Phetsomphou, spune ca explozia s-a simtit si ca sursa este in Turnul Montparnasse, care, la un moment dat, a fost cea mai inalta cladire din franta si care domina districtul.

Explozia pare a se fi intamplat in timpul unei interventii a pompierilor care fusesera chemati sa stinga un incendiu la acea cladire.

Inaintea exploziei Serviciile de urgenta primisera un apel pentru o interventie la un incendiu la un apartament de la parterul unui bloc de pe Rue de Berite in jurul orei 12.20pm (ora locala) spune  Le Parisien.

La momentul exploziei pompierii erau deja la fata locului de aproximativ o ora si jumatate luptand cu flacarile incendiului initial. Se pare ca explozia care a zguduit cartierul a surprins pompierii, o parte dintre acestia fiind raniti si evacuati pe targi de la fata locului.

Surse din politia locala spun ca este vorba de alti cinci civili cu rani minore de pe urma exploziei care a avariat cateva etaje ale cladirii si o parte a acoperisului.

Cum Parisul se afla inca sub alerta generala in urma atacurilor teroriste din Belgia, explozia a generat o multime de zvonuri despre un nou atac terorist similar cu cel din noiembrie trecut. Twitter-ul a explodat cu mesaje de tipul “Arde Parisul” si s-a umplut cu imagini ale fumului care se ridica de la locul exploziei, toate comentariile ducand catre concluzia unui nou atac terorist.

In ciuda acestor mesaje alarmiste, pana in acest moment, toate dovezile conduc spre o explozie cauzata de o scurgere de gaze, fara nicio legatura cu terorismul, dar isteria este ridicata, la fel ca si in cazul avionului deturnat din Egipt in Cipru.

 

Subscribe To Our Newsletter

VOCEA CLUJULUI SI-A SCHIMBAT DETINATORUL

Incepand cu data de 1.04.2016, Vocea Clujului isi va schimba detinatorul. Desi este vorba de...

Închide