decembrie 9, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Cazul Ghita – Ambasada SUA sanctioneaza dur votul din Parlament

 

Ambasada SUA precizeaza ca un principiu esential al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii, iar imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv sau necorespunzator pentru a proteja pe cineva.

„Asa cum am spus de multe ori in trecut, reducerea coruptiei este vitala pentru prosperitatea, securitatea si dezvoltarea generala a Romaniei. Desi nu comentam cu privire la cazuri individuale, un principiu esential al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv sau necorespunzator pentru a proteja pe cineva”, se arata intr-un raspuns la o solicitare News.ro urmare a respingerii cererilor DNA in cazul lui Sebastian Ghita.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, prin vot secret cu bile, cererile DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Sebastian Ghita.

Cererile DNA au fost facute pentru acelasi dosar penal, al patrulea, deschis impotriva lui Sebastian Ghita pentru dare de mita, santaj, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii sau cumparare de influenta.

Despre Autor