DNA face recurs după decizia instanţei in dosarul Microsoft

laura-codruta-kovesi_74946300

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut apel în dosarul Microsoft, a anunţat vineri procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Joi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat prima sentinţă în cazul celor patru inculpaţi: 3 ani de închisoare cu executare pentru Gheorghe Ştefan, câte 2 ani pentru Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu. Deciziile de condamnare la închisoare şi confiscarea unor sume de bani nu sunt definitive.

„În cursul zilei de azi am înregistrat la ÎCCJ cererea de apel, urmează să motivăm în zilele următoare, după ce o să analizăm şi motivarea instanţei de judecată”, a declarat Kovesi, citată de Agerpres.

„Nu pot să comentez soluţia instanţei. Ce avem de comentat o să comentăm în scris, atunci când vom depune motivarea pentru cererea de apel”, a răspuns şefa DNA după ce a fost întrebată dacă i se par mici condamnările în dosarul Microsoft.

Pedeapsa cea mai mare a primit-o Gheorghe Ștefan: 3 ani de închisoare cu executare. În cazul său, instanţa a dispus şi confiscarea a aproape 4 milioane de euro.

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare şi la plata a peste 2 milioane de euro.

Tot 2 ani de închisoare cu executare a primit şi omul de afaceri Dorin Cocoș. În cazul său, instanţa a dispus confiscarea a peste 3 milioane de euro.

Cea mai uşoară pedeapsă a primit-o omul de afaceri Nicolae Dumitru. Înalta Curte l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a mai dispus şi confiscarea sumei de un milion de euro.

În dosarul „Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi fostul primar Gheorghe Ştefan au fost acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar fostul ministru Gabriel Sandu, de luare de mită şi spălare de bani.

În afară de Gheorghe Ştefan, toţi ceilalţi şi-au recunoscut vina.

Despre Autor