Dragnea “isi baga coada” in ANRE si TVR

Oros_Nechita_Adrian

Deputatul Adrian Oros, contactat telefonic in problema votului pentru TVR, demasca interesele obscure din spatele lipsei de cvorum generata de PSD : ” PSD a boicotat votul , atat la punctul 1, unde trebuia aleasa conducerea TVR, cat mai ales la punctul 2, unde trebuia votata conducerea ANRE  , cei propusi de psd erau oamenii lui Ponta Victor. Practic, acesta este motivul lipsei de cvorum, care a generat lipsa votului la conducerea TVR”

Lipsa de cvorum a şedinţei Parlamentului pe tema desemnării şefului TVR riscă să ducă la un blocaj, astfel încât preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, l-a contactat miercuri pe premierul Dacian Cioloş pentru a-i solicita emiterea unei OUG pentru rezolvarea situaţiei. Asta denota neseriozitate si jocuri politice, atata timp cat televiziunea nationala este lasata fara conducere de partidul cu cei mai multi penali din Romania.

În condiţiile în care interimatul preşedintelui – directorul general al TVR, Irina Radu, a expirat ieri la ora 24:00, iar preşedintele propus de noul CA nu poate fi votat de Parlament având în vedere lipsa cvorumului, sigura soluţie fiind emiterea unei ordonanţe de urgenţă, au declarat surse din conducerea Parlamentului.

AZIR, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania protesteaza

În apărarea principiului respectării legii și al neingerinței politice, Asociația Ziariştilor Independenți din România – AZIR, Secția românească a Asociației Europene a Jurnaliştilor-AEJ, protestează împotriva presiunilor făcute de parlamentarii majorității pentru a poziționa la conducerea TVR candidatul cel mai dezirabil politic. Șicanarea d-lui George Orbean, ales de membrii Consiliului de Administrație al TVR pentru funcția de Președinte-director general, jocul de-a cvorumul în plen, solicitarea unei ordonanțe de urgență pentru desemnarea PDG, amânarea votului parlamentar ș.a, reprezintă forme de abuz în raport cu Legea 41/1994 a SRR și SRTV și indică un grav dispreț față de proceduri și reguli.

Reamintim că politicienii s-au opus introducerii unor criterii ferme de competență, profil moral, atașament față de valorile democrației etc. în desemnarea membrilor consiliilor de administrație la SRTV și SRR, au ignorat semnalele de derapaj și de incompatibilitate (vezi cazurile Oana Stănciulescu desemnată de PNL, Christel Ungar, nominalizarea Președinției, sau Raico Cornea, desemnat de Grupul parlamentar al minorităților), în schimb inventează din mers criterii atunci când doresc să elimine incomozii. Solicităm să înceteze practica schimbării regulilor în timpul jocului și cerem respectarea votului CA al TVR, ai cărei membri au trecut deja prin filtrul comisiilor parlamentare. 

Îndemnăm Consiliul de Administrație al TVR, recent validat de parlament, să nu își modifice votul în alegerea Președintelui-director general, pentru a da un semnal de autonomie față de comanda politică.

 

Consiliul Director AZIR/AEJ

Subscribe To Our Newsletter

Dinu Criste – de la Alexandru Macedon la canonizarea lui Tyson

  Mare lucru si internetul asta. Are "talentul" de a pune oamenii intre pereti de...

Închide