E-coli la export. Mai sustineti produsele romanesti?

Lactate-Bradet

UPDATE (18:45) Testele confirma ca sursa infectiei cu E-coli sunt angajatii de la Bradet care nu respecta norme elementare de igiena personala. Din 19 angajati, 7 au fst confirmati ca purtatori de E-coli. SPALATUL PE MANI NU E OPTIONAL!!!!

Un bebelus roman de 14 luni a fost internat la Florenta – Italia cu sindrom hemolitic uremic. Parintii afirma ca i-au dat Branza de Bradet cumparata de la un magazin romanesc. Autoritatile italiene au cerut populatiei returnarea tuturor produselor provenite de la Bradet si au dispus retragerea din magazine a oricarui produs Bradet.

Va place domnilor “nationalisti”, mari amatori de teorii conspirationiste tembele? Va place ca au ajuns copiii nostri sa plateasca cu viata si sanatatea pretul asa-zisului vostru patriotism prost inteles? Cati bebelusi trebuie sa mai moara ca sa va opriti din campanii idioate de sustinere a ceva despre care habar nu aveti si fara a va gandi la consecintele gesturilor voastre?

A fost de ajuns sa iasa in media patronul acela plangacios, s-o invoce pe bunica si “gata viralul”. Valul de idioti s-a starnit si a fost de neoprit in a umple netul cu lozinci idioate si teorii conspirationiste. Politicieni s-au pozat cu brand-ul firmei, au “papat” produsele in direct, la conferinte de presa, doamnele “de oras” si-au gasit o noua “pasiune si compasiune” – sa sustina babele care vand marfa expusa direct pe trotuaruarul unde isi fac nevoile toti cainii si betivii pe motiv ca “e naturala, direct de la tara”, “telectualii” de conjunctura si “buni romani” s-au infoiat “deontologic” impotriva “famenilor” de la UE si a corporatiilor care “impun norme idioate ca sa omoare industria autohtona” pentru ca “ne vor sclavi si piata de desfacere pentru produsele lor”.

Niciunul dintre acesti “patrioti revoltati” nu s-a gandit o clipa la consecinte, desi copiii continuau sa se imbolnaveasca si sa moara. Niciunul nu s-a intrebat daca baba care vinde lapte de pe trotuar s-a spalat macar pe maini de baliga inainte de a mulge vaca. Nimanui nu i-a trecut macar prin cap sa se intrebe daca “simpatica ciobanita” care vinde branza in piata la un pret cu mult mai mare decat al magazinelor reglementate a spalat macar galeata aia de vopsea in care transporta produsele “la oras”.

In loc sa se preocupe de uriasele tare pe care le avem, ca popor, in materie de igiena, in loc sa se uite mai atent la dispretul manifest pe care-l au firmele romanesti pentru respectarea regulilor si normelor de siguranta alimentara si sa ceara autoritatilor mai multa fermitate si masuri mai drastice pentru cei ce incalca normele, “vasnicii patrioti” s-au napustit asupra ministrilor si agentiilor responsabile cu o furie demna de o cauza mai buna si au torpilat din fasa orice incercare a acestora de a proteja sanatatea populatiei prin informare publica si masuri impotriva celor care incalca legea si ne imbolnavesc. Firmele romanesti au devenit dintr-o data un tabu, de neatins, indiferent de cusururi. Dintr-o data, nimeni nu mai era dispus sa asculte si toata lumea s-a grabit sa dea vina pe autoritati, sa ceara demisii, sa injure copios incapacitatea lor, desi orice ar fi incercat ele – autoritatile – sa faca pentru rezolvarea problemei, se loveau de un zid gros de respingere.

Ignoranta, prostie, superficialitate la nivel de mase – asta am dovedit ca popor in cazul copiilor cu e-coli. Cand o sa incetam, ca popor, sa ne mai consideram “buricul pamatului” si o sa incepem sa ne vedem asa cum suntem, cu bune dar si cu rele?

Cand o sa incepem sa ne acceptam tarele de caracter, ca popor, si o sa incepem sa lucram serios la eliminarea acestora si cand o sa incetam sa mai dam vina “mioritc” pe altii pentru ceea ce ne facem cu mana noastra, abia atunci o sa fim cu adevarat patrioti.

ULTIMA ORA: In judetul Mures, un copil de 9 ani a fost sfasiat de 4 cani de la o stana. O sa continuam sa ne luptam pentru drepturile cainilor de a fi liberi sa ne omoare copiii, sau pe asta il trecem la capitolul “morti nerelevante” pentru ca pustiul era de etnie roma?

Subscribe To Our Newsletter

Boc apostrofat si intrerupt de Bella Lazslo Tunagy la ziua Ungariei

Ziua Ungariei la Cluj a desfasurat o multime de echipaje de politie si jandarmerie. Au...

Închide