Vreau sa ma fac doftor !

Dupa balbaiala guvernului cu Achimas si Irimescu, am hotarat sa ma fac doftor. Scuzati, dar tastatura nu scrie litera c. Asa ca am scris f in loc de c. Iata mersul evenimentelor in legatura cu cei 14 copii :eu

Alin Vlad, directorul scolii generale 16 Pitesti, exclusiv : ” Am avut toate organele abilitate aici. Parte din parinti, din cei care au venit 25 la numar, parinti debusolati, au mers la spital cu copiii. Unii s-au intors, au spus ca e o viroza, nici vorba de epidemie. Va dati seama ca toata aceasta situatie nu ne face nici noua bine.  Din 2008 avem serviciul externalizat, step-by-step, care presupune o masa calda. Din cei 100-150 copii care mananca de 8 ani, nu s-a intamplat pana acum nimic. Acum insa, se fac verificari.”

Punctul de vedere al Ministerului Sanatatii prin comunicat :

Astăzi, 6 martie 2016, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a transmis către Centrul National de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti şi Prefectura Arges o alertă privind apariţia a unui focar de infecţie la Scoala Gimnaziala Nr.16 din Pitesti, în urma consumării unor alimente posibil alterate.

 În perioada 5 – 6 martie 2016, 14 copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani s-au prezentat la CPU Spital Pediatrie Argeş cu simptome de febra, dureri abdominale, greata, frisoane , ulterior varsaturi si scaune diareice.   Diagnosticul la internare este de suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

 Din afirmatiile părinţilor însotitori, precum şi din cele ale copiilor internati, reiese faptul ca in data de 03.03.2016 orele 12.30, au consumat in incinta Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, în cadrul programului after-school, la masa de pranz un meniu format din branza cu mamaliguţă, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si salata de varza alba. Tot din afirmatiile copiilor internati, pulpele prezentau semne de alterare.

 Meniul copiilor este asigurat de o firma privata.

 Debutul simptomatologiei este la aproximativ 24h de la consumul alimentelor invocate.

 În acest moment copii sunt izolati, investigati şi tratati în Spitalul de Pediatrie Pitesti, cu exceptia unui copil care este internat in Sectia Boli Infectioase Copii a Spitalului de Urgenta Pitesti.

 A fost înştiinţat Serviciul de Control in Sanatate Publica din DSP, cât şi Serviciul Supraveghere Factori de Mediu din cadrul DSP, care s-au deplasat la cantina Scolii Gimnaziale Nr.16 Pitesti, pentru controlul condiţiilor igienico-sanitare, recoltarea de probe de sanitaţie şi probe alimentare, probe care vor fi lucrate in laboratorul DSP Arges. S-a informat DSVSA Arges.

Ne intrebam oare, parintii care au auzit de la copiii lor ca au mancat pulpe alterate, ce au facut ? Cum naiba dupa 8 ani de zile se imbolnavesc copiii, iar in perioada celor 8 ani nu s-a intamplat nimic ?

Peste tot in comunicat : ” pulpele posibil alerate”, „suspiciune de toxiinfecţie alimentară”, totul prezumtiv. ca si diagnosticul si comunicarea. Sau pseudoguvernarea, cum vreti sa o luati !

 

Veste buna – Posta Romana NU se privatizeaza ci se rentabilizeaza

O parte din necesarul dezvoltării Companiei Naționale 'Poșta Română' (CNPR) ar putea fi obținut printr-un...

Închide