Liberalism si bigotism sau „in raspar de ridicol”

maserati1

Uneori, de dragul de a fi „in raspar” se ajunge la caderea in ridicol, mai ales in politica romaneasca, in cea clujeana ca sa fim mai exacti. Ok, daca vrem sa fim deosebit de specifici, ar trebui sa spunem in politica de Gherla.

Daca ar fi sa judecam dupa cuvantarile trimisilor in parlament, la Gherla e la moda bigotismul si fundamentarea afirmatiilor pe baza lipsa de informare sau, mai degraba pe ignorarea acestora, ceea ce se numeste, in fapt, dezinformare, ducere in eroare (ar trebui sa spunem mintirea electoratului dar hai sa fim amabili).

Desigur nici corectitudinea politica nu are mare trecere la Gherla de vreme ce deputatul de Gherla este deranjat cand colegii sai de partid nu-l intreaba si pe dansul inainte de a se urca „în barca corectitudinii politice, așa cum aceasta este înțeleasă în unele state democratice euro-atlantice”. Probabil domnului deputat ii place „corectitudinea politica” mai de la est.

Ce-l deranjeaza de fapt pe deputatul de Gherla? Il deranjeaza introducerea educatiei sexuale intre temele de studiu ale programului „educatie pentru viata” care, a propos, te invata si cum sa te speli pe maini!!!! Nefiind insa, deloc familiarizat cu programul, aici vine partea aia cu lipsa de informare, dl deputat pune in opozitie spalatul pe mani cu educatia sexuala. Ma intreb, cum o fi sa-ti dai cu parerea despre niste „chestii”de care nu ai habar? Cred ca tehnica „datului cu parerea despre orice” e o abilitate care se obtine la investirea in parlament, altfel nu ne explicam cum atat de multi „alesi ai neamului” sunt experti in toate.

Desigur si ignorarea faptelor, datelor si statisticilor „ajuta” la „cresterea” abilitatii de a vorbi „doct” despre ce nu stii, Spuneam asta pentru ca dl deputat afirma:  „colegi nu cunosc ce înseamnă respectivele ore precum și impactul acestora asupra ratei de natalitate și divorțialitate în statele care au deja o tradiție în predarea educației sexuale în învățământul preuniversitar”.

Nu stim daca cei „incriminati” cunosc sau nu impactul acestor ore in „statele cu traditie” dar dansul, cu siguranta, nu cunoaste impactul lipsei acestui tip de educate in Romania. Ţara noastră are cele mai multe tinere însărcinate din Uniunea Europeană, iar jumătate dintre ele folosesc avortul ca metodă de contracepţie si, de mai bine de 10 ani, in România peste 10% din toate naşterile se inregistreaza la fete sub 19 ani, ceea ce pune Romania pe primul loc in Europa la astfel de nasteri. Ceea ce, evident, ne face campioni si la capitolul abandon si, pe cale de consecinta, la numarul de copii institutionalizati.

Nu o sa-i punem la dispozitie d-lui deputat sursa datelor noastre pentru ca oricum dumnealui nu-i plac statisticile  oficiale gen OMS sau EUROSTAT, dl. deputat facandu-si documentarea din afirmatiile de pe facebook ale unor „ilustri” anonimi.

In concluzie, suntem fruntaşi la avorturi si codaşi la contracepţie. 3 din 10 românce nu folosesc nicio metodă de contracepţie, conform statisticilor. Sarcinile nedorite sunt consecinţa lipsei educaţiei si a ipocriziei societatii de a nu discuta deschis asupra subiectului.

O astfel de abordare nu este si nu poate fi vreodata liberala. Minciuna, dezinformarea si bigotismul nu sunt sau nu ar trebui sa fie vreodata „valori liberale” indiferent de subiectul abordat. Oricum o barca a corectitudinii politice in materie de educatie, copii, mame prea tinere, abandon, prevenirea sarcinilor nedorite si a traumei cauzate de avorturi, intr-un cuvant, grija pentru generatia de maine e cu mult mai liberala decat idolatrizarea plimbatului la moaste si a habotniciei de orice sorginte, fie ea si religioasa.

 

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights