I-a venit vremea si lui Ioan Oltean a.k.a. Nelutu Mexicanu. PNL va vota „pentru” la toate solicitările venite de la Parchet

565c2dae682ccf5499c081ef

Era o vreme, nu cu mult timp in urma, cam un an si ceva, cand ne doream dar nu prea mai speram ca o sa „le vina randul la toti”. Dar uite ca se intampla. Ioan Oltean e pus sub acuzare si propriul sau partid va vota pentru cererea DNA. Daca, prin trecerea la PNL, Nelutu Mexicanu a sperat ca va fi protejat, s-a inselat.

Invitată la DIGI24, Alina Gorghiu a spus că PNL va vota „pentru” ridicarea imunității deputatului Ioan Oltean, acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Alina Gorghiu a vorbit și despre stabilirea candidaților PNL la alegerile locale de anul viitor: ” Din februarie am introdus niște criterii de integritate. Astăzi am introdus niște criterii de selecție, dincolo de integritate. Se ia în discuție traseismul politic. Eu am alergie la traseism politic. Va fi o discuție pe care în detaliu o vom finaliza miercuri. O să adăugăm – asta este dorința mea – la criteriile de selecție și partea de urmărire penală pentru fapte de corupție. Adică, dacă ai un candidat împotriva căruia s-a început urmărirea penală, acela nu mai poate fi candidatul PNL. Nu sunt atât de multe cazuri, dar, da (avem membri PNL în această situație, n.r.). Vrem să avem un profil corect la alegeri. Îmi asum să pierd anumiți candidați, chiar dacă ei ar câștiga alegerile în acele localități, dar vom câștiga la capitolul încredere. Un criteriu mai dur nu va mulțumi niciodată pe toată lumea. Obligația mea este să fac acest partid să fie preferat de electoralul din România. Alt criteriu este acela antinepotism. Sunt multe criterii pe care le-am discutat, cred că ne vom rezuma la șapte-opt.”

Sa dea Domnul sa vedem toate astea aplicate in practica, la modul real si sistematic atat la nivel central dar, mai ales, la nivel local unde in toate partidele, fara exceptie, colcaie, mai degraba, interesele personale si cumetriile transpartinice decat principiile si doctrinele.

Va fi capabil PNL de o reforma de substanta atat de profunda? Ramane de vazut.

Ne intrebam insa cum va functiona chestia asta cu integritatea vs. principiul prezumarii nevinovatiei in lipsa unor condamnari definitive si irevocabile (vezi cazul Klaus Iohannis vs. ANI).
O vanatoare de vrajitoare nu ar face bine nimanui, cu atat mai mult PNL-ului.

Despre Autor