Criza refugiatilor aduce Turcia mai aproape de aderarea la UE. Iohannis: “România susţine avansarea procesului de aderare al Turciei”

11221822_728303413973649_3461508705021060078_n

Cheia de control a migratiei in Europa este la turci. O stiu si turcii o stiu si europenenii. de aceea liderii UE n-au avut incotro și, duminică, la Bruxelles au ajuns la un acord cu Turcia.

Potrivit Reuters, Turcia va ajuta la oprirea fluxului de migranți spre Europa în schimbul unei serii de promisiuni care includ fonduri, vize și reînnoirea discuțiilor privind aderarea, în cadrul unei reuniuni considerata „dificilă”.

Un element cheie sunt fondurile de 3,2 miliarde euro pentru cele 2,2 milioane de refugiați sirieni din Turcia pentru a le îmbunătăți standardul de viață și a îi determina mai degrabă să rămână decât să pornească în călătorii periculoase spre Grecia.

Conform declaratiilor administratiei prezidentiale romane, sefii de stat și de guvern au adoptat, duminică, ”o Declaraţie politică în care se reafirmă angajamentul de a gestiona în comun riscurile şi ameninţările actuale, se subliniază necesitatea revigorării procesului de negociere a aderării Republicii Turcia la Uniunea Europeană, precum şi intensificarea dialogului, cu accent pe întâlnirile la nivel înalt”.

Potrivit aceluiasi comunicat, în intervenţia sa, Klaus Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru relansarea relaţiilor cu Turcia, pe baza unui angajament reînnoit pentru obţinerea de rezultate concrete si a subliniat că România susţine avansarea procesului de aderare al Turciei la Uniunea Europeană, președintele pronunţându-se pentru accelerarea procesului de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii turci.

România a fost totdeauna in favoarea aderarii a Turciaei la Uniunea Europeană.

In concluzie, opozitia fundamentalistilor crestini, sustinatori ai “puritatii” religioase a Europei, la primirea unui milion de migrantilor musulmani aduce in EU 78 de milioane de musulmani. Avantajul net al Europei ar fi ca populatia Turciei este foarte tanara – peste 90% este sub 65 de ani. Ironic, nu-i asa?

Gasiti declaratia de presa a liderilor UE de la finalul reuniunii, in limba romana, aici:

http://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2015/11/29-eu-turkey-meeting-statement/?utm_source=dsms-

Subscribe To Our Newsletter

ISU sanctioneaza bataia de joc de la Nextgen si RDS-RCS. Pericol de explozie !

Acesta este modul de cablare a unei retele, marca NextGen, sau RDS-RCS. Poate ca numai...

Închide