De Ziua Recunostintei, ambasadorul SUA – HANS KLEMM – este recunoscator romanilor

klemm

America sarbatoreaste azi Ziua Recunostintei; una dintre cele mai importante sarbatori de peste ocean, prilej de reunire a familiilor si de revenire la valorile esentiale, la ceea ce conteaza cu adevarat in viata. Desi nu sunt mare fan in ceea ce priveste „importul” de obiceiuri „de afara”, asta este o sarbatoare pe care mi-as dori sa o „importam”.

Astazi, americanii au zi libera si sunt pe la casele lor, cu familiile lor iar ambasada este inchisa. Totusi, noul ambasador SUA a tinut sa-si imparta sarbatoarea cu romanii printr-un emotionant mesaj pe Facebook fara sa uite sa aminteasca de recenta tragedie de le #Colectiv:

„Dragi prieteni români, astăzi în Statele Unite sărbătorim Ziua Recunoştinţei. Cu această ocazie, noi, americanii, ne întâlnim cu familia şi prietenii şi ne exprimăm recunoştinţa pentru lucrurile bune din vieţile noastre. Încercăm de asemenea să ne gândim la comunităţile noastre şi în special la cei nevoiaşi. După recenta tragedie din clubul Colectiv, zeci de mii de români şi-au unit eforturile şi şi-au folosit energia, talentele şi timpul pentru a-şi ajuta semenii. Prin acţiunile voastre de la începutul lunii noiembrie, m-aţi inspirat pe mine şi pe mulţi alţi membri ai comunităţii internaţionale. Şi tocmai solidaritatea, spiritul civic şi dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi constituie esenţa sărbătorii Recunoştinţei. Deşi anul acesta de Ziua Recunoştinţei mă aflu în România, nu în SUA, mă simt ca acasă. Eu şi soţia mea, Mari, vă dorim vouă şi celor dragi o zi a Recunoştinţei plină de bucurie şi de sănătate.”

Marturisesc, sunt un fan al ambasadorului Klemm. M-a impresionat profesionalismul lui si modul remarcabil in care s-a documentat si a prezentat Romania cu ocazia audierilor in Senatul SUA pentru confirmarea pe post si, de atunci, ii urmaresc cu atentie activitatea publica. Tot ce a facut pana acum arata, daca nu simpatie pentru romani si Romania, cel putin un profesionalism exemplar; ceva ce ar trebui sa invatam si noi cat mai urgent.
Nu stiu daca noul ambasador SUA face acest gest din prietenie pentru Romania sau doar din politete si diplomatie dar il face bine si ne face si pe noi sa ne simtim bine.
HAPPY THANKSGIVING MR. AMBASSADOR!!!

Lupte totale, sambata, ora 11, in sala de sport din Cetatea Fetei

Primaria  Floresti impreuna cu un club sportiv organizeaza un eveniment de tipul 1+1, in sala...

Închide