Basescu redivivus? pactul de coabitare continua

ScreenShot_20151124221646

Noua vedeta de la Ghita-TV este Basescu. La fiecare doua zile, noul „analist politic” da pe la RTV sa le explice cum „sta treaba cu chestia”.
Cum care treaba si ce chestie? Orice treaba si orice chestie. Basescu le stie pe toate mai bine ca toti. Si aia de la Ghita mai au un pic si-l „ung” zeul lor personal.
Stim ca e urat sa spunem „am avut dreptate” cand am sustinut constant ca scandalul constant Ponta vs. Basescu este doar unul de fatada menit a infunda opozitia reala in anonimat, dar, am avut si se dovedeste acum ca asa este.
Plecati de la guvernare, cu o societate care cere modificari de esenta in viata politica romaneasca, dinozaurii politici se regrupeaza si se opun cu disperare acestei schimbarii de paradigma.
Intepeniti in mentalitati vechi, incapabili sa evolueze odata cu societatea, inca uimiti de faptul ca „publicul” pe care pana mai ieri il ameteau cu cateva cuvinte dintr-o data nu-i mai aduleaza sau uraste cu patima, dinozaurii politici isi aduna randurile pentru a-si recastiga pozitiile.
Ce conteaza ca discursul basist la televiziunea psdista e dezlanat cu argumente care se bat cap in cap? Pentru dinozauri e important sa recucereasca „sticla”, sa iasa iar in fata, sa fie ei cei care fac agenda publica, sa-i puna pe ceilalti in umbra.
Evident se incearca inducerea opiniei ca era mai bine cu ei pentru ca ei erau macar un „rau cunoscut” Incapabili sa foloseasca abordari noi, la opinii vechi se folosesc metode vechi; ca atare se utilizeaza aceleasi lozinci rasuflate gen „aceeasi mizerie” si ca „tehnocratii nu sunt chiar tehnocrati”, ca de fapt ce se intampla acum e la fel ca inainte. Este o zbatere cu miros puturos de disperare.
Te uiti si te uimesti vazand cum dusmanii de mai ieri isi plang de mila unul altuia vituperand in cor impotriva justitiei care „nu e cinstita”, care „ia numai de la noi”, care „toate partidele fura si justitia, reaua de ea, se ia numai de noi”. Ti se face de-a dreptul greata.
Uniti in fata unei morti iminente, moarte mediatica, evident, dinozaurii politici din categoria Basescu se agita, dau din coada, fac echilibristica pe la TV-uri. Din pacate pentru ei, deocamdata, teroristii le-au cam luat fata si publicul e mai interesat de amenintarile iminente decat de populismele lor.
Nu stim daca societatea romaneasca, in ansamblul ei, a facut, in sfarsit, saltul calitativ pe care il asteptam demult, acela in care sa judece calitatea persoanelor publice dupa performantele reale si nu dupa cat de sforaitoare si bine jucate sunt declaratiile lor publice, dar se simte ca din ce in ce mai multi romani au depasit stadiul in care inghiteau pe nemestecate tot ce le „vindeau” politicienii la masa de seara.
Ca niste optimisti ce suntem, speram ca in curand sa avem dreptate din nou si sa vedem si in Romania o opinie publica matura si serioasa care sa nu mai accepte manipulari de duzina de la orice neica-nimeni cu tupeu si diplome false.

P.S. Nu va grabiti sa schimbati canalul pe Antena 3. Aia inca n-au aflat ca Basescu a plecat de la Cotroceni si ca oamenii sai nu mai sunt la guvernare.

Ciolos: „Nu mă surprinde deloc promulgarea legii de majorare a salariilor”

România va reuși să se mențină în ținta de deficit de sub 3%, a declarat,...

Închide