DNA – Condamnari pe banda rulanta

19 noiembrie 2015
Nr. 1816/VIII/3
kovesi10_VS_e849dfa0a2

Cand nu instrumenteaza cazuri de mare impact mediatic cum ar fi cele ale lui Sova sau Udrea, DNA face curat, mai in liniste, prin judete.
Astfel, Directia Nationala Anticoruptie anunta intr-un comunicat ca, in luna octombrie, in cauzele de coruptie instrumentate, au rămas definitive 26 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 95 de inculpați, dintre care: persoane din conducerea Poştei Române, un şef O.P.C. judeţean, un director de vamă din Prahova, un manager de Parchet, un inspector A.N.A.F., un viceprimar al Ploiestiului, un director C.E.C., un primar de comuna din Valcea, un director de la ape din Olt etc. Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 95 de inculpaţi sunt cuprinse între 8 ani şi 6 luni închisoare şi 1 an închisoare cu amânarea pedepsei.

Cauzele sunt, in majoritate, incepute in anul 2013.

Deasemenea, in 10 noiembrie a.c. MIRCEA PUSCAS, judecător la Curtea de Apel Oradea, a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunilor pe o perioadă ulterioara de 3 ani
Judecatorul a fost gasit vinovat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Subscribe To Our Newsletter

Ginerele lui Basescu judecat pe fond

(AGERPRESS): ICCJ  a constatat că rechizitoriul DNA este legal întocmit si a decis ca Radu...

Închide