CCR – Votul prin corespondenta este constitutional

ccr_ciocanel_31541000

Puternic combatuta si contestata atat la nivelul parlamentului – de catre partidele din fostul arc guvernamental (PSD, ALDE,UNPR, UDMR), cat si in mediul online dar si foarte dorita si necesara pentru romanii din diaspora, Legea votului prin corespondenta nu a iesit exact asa cum s-a dorit dar, asa schioapa cum este, tot e mai mult decat nimic
Legea reglementeaza votul prin corespondenţă, modifica şi completeaza legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.
ALDE, UDMR precum si cativa senatori de la UNPR şi PSD si un independent au depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea votului prin corespondenţă.
CCR a respins toate obiectiile de neconstitutionalitate si a decis in unanimitate ca legea este constitutionala. Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.
Proiectul votului prin corespondenta a fost adoptat de Camera Deputatilor la sfarsitul lunii octombrie. si va fi aplicat doar la alegerile parlamentare, nu si la cele prezidentiale si europarlamentare.
Vezi legea aici:
document-2015-11-18-20602712-0-lege-votul-prin-corespondenta-forma-promulgare

Subscribe To Our Newsletter

Hanovra – multiple alerte cu bomba la doua stadioane

Dupa atentatele de la Paris, autoritatile din intreaga Europa nu-si asuma nici un risc chiar...

Închide