Curaj de Curaj vs. groaza de Groza

image-2015-10-20-20517590-46-adrian-curaj

Nu e niciun dubiu ca umbra „grupului de la Cluj”, cu sau fara Rus la Transporturi, in guvernarea Ponta, a planat peste toate ministerele. Doar peste tot erau bani de praduit, nu doar pentru prabusirea autostrazilor.
Sa luam de exemplu, Ministerul Educatiei si Cercetarii unde, aparent, celebrul grup nu avea degetelele pe langa borcanasul cu miere. Spunem borcanas fiindca bugetul nu se compara nici pe departe cu butoiul de la Transporturi dar, de unde nu curge, pica si, decat sa pice la altii, mai bine sa pice tot la ei.
La MEC, deci, atotprezentul Rus avea si inca mai are un Tom Degetel in persoana domnului Ioan Stefan Groza, sef peste destinele invatamantului universitar din Romania – si de stat si privat.
Povestirile spumoase despre aventurile acestui Tom Degetel, fost decan al Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul USAMV Cluj s-a tot scris, atat in presa centrala cat si locala.
Intre un plagiat mic la Cluj (doar e la moda, ce naiba) si sanii unor dansatoare exotice pe la Predeal (pe bani europeni, doar nu v-ati imaginat ca pe cei ai grupului), Tom al nostru mai trecea si pe la Bucuresti si mai avea si energia si inspiratia sa mai modifice un pic, si anume in punctele esentiale, legislatia. Ce daca hotararea de guvern respectiva intra in contradictie cu directivele europene privind profesiile reglementate si pune in pericol accesul absolventilor romani la piata muncii din UE? Modificarea era esentiala atat pentru Tom Degetel cat si pentru seful sau direct – onor ministrul Campeanu – fiindca amandoi, in calitatile lor anterioare de sefi peste facultati, operasera niste modificari nu tocmai „kosher” (pentru cunoscatori 😉 ) si astea trebuiau acoperite, fie si retroactiv de oaresce lege. Ce daca nu e legal sau moral sau in interesul Romaniei ci in interes personal? Ce, normele privind renuntarea voluntara la doctorate nu sunt date tot pentru interesul unei singure persoane, anume seful sefului lui Tom?
Dar vremurile se schimba, guvernele se schimba, la fel si ministrii. Speram ca si directorii.
La Educatie este propus un sef cu nume demn de renume – Curaj. Odata instalat, noul ministru va avea de luptat pe mai multe planuri. Va avea de dus batalii noi, pe langa cele deja in derulare – anume batalia pe care si acum, in calitate de director al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior (UEFISCDI) o duce cu senatoarea PSD Kati (Andronescu) care, ca sefa a Comisiei de invatamant din Senatul Romaniei se bate ca o leoaica pentru desfiintarea UEFISCDI ca sa aiba acces direct la cele 100 milioane de Euro in fonduri pentru cercetare in calitatea sa de „rectorita”.
Se pune intrebarea: va avea Curaj curajul sa deschida batalii noi si sa taie degetelele grupului de la Cluj de prin minister?
Doar timpul ne va raspunde.

Miting Noua Dreapta, 18 noiembrie, ora 19:30, in Piata Universitatii

Partidul Noua Dreaptă solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să reacţioneze în faţa atentatelor islamiste de...

Închide