De joi incepe…UNTOLD Festival!

Conferinţă de presă oficială, astăzi, la Cluj Arena, cu organizatorii UNTOLD Festival.  Forţe de zile mari puse în joc: primarul Emil Boc, care girează festivalului, Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean, şefii poliţiei municipale, judeţene, şefii jandarmeriei şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi, binenţeles, Bogdan Buta, directorul festivalului, Vlad Pop, preşedintele Federaţiei SHARE, Adrian Chereji, marketing director, Oana Mateescu, reprezentant Ursus, sponsor oficial.

Firma organizatoare e Dettra Organization, iar festivalul are loc în cadrul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Conferinţa a avut  două părţi, prima cu reprezentanţii autorităţilor locale, a doua cu cei din Federaţia Share.

untold-600x398

Primarul Emil Boc a spus că „am sponsorizat cu 400.000 de euro, adică 10 la sută, bani publici acest mega -eveniment. Acordăm sprijin total. Clujul câştigă ca imagine, economic, financiar. Pe 40 de kilometri nu mai sunt cazări”.

El a cerut scuze anticipat clujenilor pentru deranjul creat: „de pe acum îmi cer scuze clujenilor pentru deranjul creat, vor fi spaţii restricţionate, importante, e ceva doar temporar, aşa e când faci un astfel de festival de anvergură europeană. Dar e doar pe patru zile, se poate rezista. UNTOLD  a pus Clujul pe harta marilor festivaluri internaţionale. Inţeleg criticile, dar sper să ne înţeleagă, pentru că beneficiile pentru oraş, pentru comunitate, sunt enorme”, a  explicat primarul.

Activiştii de mediu au scris, de ieri seară, pe Facebook,  că Parcul Central e restricţionat pe jumătate şi au criticat dur această măsură, prin vocea liderului informal Dumitru Vîlcu, universitar la Litere.

„Dau în judecată primăria şi cer raport financiar până la ultimul leu. E o încălcare a accesului la spaţiul public”, a scris acesta pe contul său de facebook.

Boc, fan AVICII !

Întrebat de reporterul clujulcultural.ro ce artist preferat are la Untold, Boc a intrat în joc şi a spus: sunaţi-mă! Când telefonul mobil a sunat, s-a auzit o piesă a DJ-ului Avicii. Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că nu are preferinţe.

Sute de poliţişti, jandarmi, forţe de ordine române, olandeze, englezeşti

Un lung pomelnic îmbrăcat în limbaj de lemn au expus şefii poliţiei, jandarmeriei şi Isu.

„Vom veghea, vom supraveghea, vom face, vom observa, vom preveni”. Asta cu sute de poliţişti, agenţi, jandarmi, ofiţeri de prevenţie, agenţi infiltraţi în civi, inclusiv olandezi, englezi, cu care structurile colaborează pentru a preveni sau chiar prinde pe turbulenţi, inclusiv pe  consumatorii de droguri, care vin la aceste festivaluri, se ştie şi de la alte evenimente de gen.

Directorul Bogdan Buta a prezentat apoi cifre ale festivalului:

Forţe de ordine: 500 de persoane, jandarmi, poliţişti, agenţi, echipe mobile.

3 dispecerate video de supraveghere

6000 de locuri în parcări. Parcările sunt la Expo Transilvania, Oser, Sun Cora, camping

2000 de locuri vândut în campingul din livada Palocsay, de pe Feleac.  25.000 de locuri sunt în camping în total.

trafic de 50.000 de oameni pe zi în incinta festivalului.

5000 de oameni implicaţi in Untold.

1000 de voluntari.

8 scene.

la concertele rock din Piaţa Unirii e acces liber.

scena de 18 metri înălţime, 80 metri lăţime.

sunet, lumini aduse din Olanda.

2 generatoare de curent de 1000 MW.

300 metri patrati de ecrane.

carduri de intrare incarcate cu 50 si 100 de lei.

6 lei o bere Ursus la pahar.

280 de puncte de vânzare.

Reprezentanta Ursus Breweies, Oana Mateescu, a dat asigurări că nu se vor mai petrece întâmplări ca la concertul britanicului Robbie Williams.

„Am pregătit 60 de oameni echipe mobile. Unde va fi coadă intervenim cu bere la doză, să nu stea lumea la coadă inutil. Avem standuri suficiente pregătite. Suntem mulţumiţi cum colaborăm cu echipa Untold” a spus aceasta.

Preluare: clujulcultural.ro

Foto: clujulcultural.ro

In Floresti se poate juca si baschet

Terenul de sport din imediata apropiere a Parcului de Joaca si Recreere din zona ANL/Stejarului...

Închide