Sotia senatorului Alexandru Cordos a fost trimisa in judecata. Procesul va avea loc la Tribunalul Cluj

Sotia senatorului PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost trimisă în judecată, comunica DNA Cluj. Aceasta este acuzată de trafic de influență, după ce a luat bani în 25 de cazuri pentru a angaja persoane la instituțiile statului.

Procurorii susțin în rechizitoriu că: ”În cursul anului 2010, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influența pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistenta medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

familia_cordos_2_0

În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

n același context, în cursul lunii februarie 2014, inculpatul Popan Tiberiu Constantin a remis, printr-un intermediar, inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia, suma de 1.000 euro.

În schimbul acestor bani, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia urma să-și folosească influența pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcții de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obținerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menționate.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia”, precizează procurorii DNA Cluj.

Procesul Mihaielei Cordoș va începe la Tribunalul Cluj.

Fiica soților Cordoș era și ea implicată în acest caz, fiind acuzată de infracțiunile de cumpărare de influență (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influență și trafic de influență (3 infracțiuni).

 

 

Sanziene cu nabadai

In S70-ul de la Volvo lucrurile par simple. Te urci si mergi, turbo urla la...

Închide