Green Group/Grupul Carrefour Romania/Primaria Floresti/ au inaugurat prima statie SIGUREC de preluare a deseurilor direct de la consumatori, pe baza de recompensa!

In prezenta primarului localitatii Floresti, dl. Horia Sulea, Green Group in colaborare cu Grupul Carrefour Romania a inaugurat in parcarea Carrefour Cluj (POLUS CENTER) prima statie SIGUREC din Zona Metropolitana Cluj, sistemul inteligent de preluare a deseurilor direct de la consumatori, pe baza de recompensa.

SIGUREC este cea mai moderna solutie de colectare selectiva ce exista la ora actuala in Romania, avand integrat un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, avand garantia ca toate ajung direct în fabricile de reciclare din Romania.

SIGUREC

Aparatele SIGUREC ofera recompense pentru deseurile aduse, eliberand vouchere de reduceri la cumparaturi, valabile in hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecand de la următoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram.

sigurec 1sigurec 2

Totodată, statiile de colectare SIGUREC ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri la SIGUREC, pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia HOSPICE Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau limitatoare de viata.

sigurec 3

Carrefour Romania s-a angajat, prin politica sa de dezvoltare sustenabila sa contribuie la reducerea deseurilor din comunitatile in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Actiunile noastre au o amploare mai larga, acestea cuprinzand, pe langa gestionarea responsabila a resurselor magazinelor noastre, oferirea de solutii pentru ca locuitorii oraselor cu hipermarketuri Carrefour sa poata contribui la crearea unui mediu mai sanatos prin colectarea selectiva a deseurilor”, a declarat Florin Capatana, Director Dezvoltare Durabila si Relatii Institutionale Carrefour Romania.

Statiile de colectare SIGUREC fac parte dintr-un proiect co-finantat de Guvernul Norvegian prin Granturile Norvegiene. Proiectul este implementat de Total Waste Management, parte din Green Group si administrat de catre Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului Norvegian privind dezvoltarea intreprinderilor si a industriei norvegiene.

La inaugurarea primaei statii SIGUREC, primarul Horia Sulea a declarat:

“Floreştenii, şi nu numai ei, pot să îşi valorifice deşeurile: hârtie, ambalaje, PET, doze aluminiu, sticle, becuri, baterii, electrocasnice mici şi mari, echipamente PC, IT, GSM. Am inaugurat alături de cei de la Carrefour, Polus şi mai ales Green Group, în parcarea de la Polus, cel mai avansat sistem de preluare a deşeurilor existent la ora aceasta în România. Deşeurile pot fi valorificate fie prin vouchere de cumpărături în Carrefour, fie prin donarea sumei în scopuri caritabile. Merită! Şi avem grijă şi de mediu! Pe viitor, am stabilit cu cei de la Green Group instalarea de asemenea automate şi în alte zone din Floreşti, dar şi o campanie în şcoli şi chiar grădiniţe, de promovare a colectării şi valorificării deşeurilor.”

Subscribe To Our Newsletter

In Floresti, CARREFOUR se grabeste sa deschida inaintea LIDL

Hypermarketurile Lidl si Carrefour au decis intr-un final sa investeasca in Floresti si cel mai...

Închide