Consilierul de stat Dana Varga, alaturi de elvetienii de la Lausanne, la Floresti, Cluj

dana

Consilierul de stat pe probleme de romi din cadrul Guvernului, Dana Varga, a precizat că delegaţia elveţiană se află în România pentru a cunoaşte comunităţile de romi, afirma pe blogul sau Marius Tuca.

Gratie unei colaborari excelente cu Horia Sulea, dar totodata beneficiind de un background conferit de dezvoltarea unor proiecte de integrare pe problema romilor, in curs de derulare, la Floresti, Dana Varga confirma ca pana la urma, ceea ce conteaza este atitudinea si caracterul, in abordarea unei problematici complexe, la care Europa cauta solutii.

3

Romania, prin modelul de convietuire de la Floresti,  demonstreaza fapte si nu vorbe, care o plaseaza in topul tarilor europene in privinta integrarii acestei minoritati.

Rezultatele o demonstreza, nu mai putin de 70 de romi din Floresti avand astazi un loc de munca, gratie programelor derulate de UAT Floresti.

Atitudinea profesionala a elvetienilor, s-a evidentiat prin apropierea calda a acestora de romii din Floresti, dansand alaturi de acestia, intr-o frumoasa zi de vara.

12

O tinuta deosebita, o caldura in voce si atitudine, a demonstrat-o doamna Morella Frutiger, consilier pe probleme de securitate. Desi profilul profesional al doamnei ar face invidios orice politician roman, simplitatea in abordarea actualitatii europene, cu specificitate pe problema integrarii romilor, m-a facut sa respect poate si mai mult Elvetia si sa imi doresc sa vizitez Lausanne. Vorbind perfect 3 limbi, d-na Morella Frutiger mi-a spus intr-o germana perfecta, ca se simte ok aici, atunci cand treceam prin zona in care locuieste populatia de etnie roma.

morella

Cred ca Europa ar merita, in plan economic, politic si mai ales uman, sa-si regleze ceasul dupa cel al Elvetiei.

Depontaminare la ora 19, azi in Piata Unirii din Cluj

Nu lasam neterminat ce am inceput in 16 noiembrie. Chiar acum, schimbam istoria ! Azi,...

Închide