Caravana CIAD si Grigore Lese au innoptat la Casa Zanelor Floresti

Caravana antidrog si Grigore Lese au ajuns la Cluj-Napoca si au fost primiti cu ospitalitate la Complexul Casa Zanelor din Floresti. Delegatia este condusa de Lazar Gigel, vicepresedinte CIAD. O mobilizare din care fac parte nu mai putin de 17 persoane, care au incantat aseara publicul clujean prezent la Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca.

Cu un mesaj artistic de o autenticitate aparte, Lese a uimit publicul clujean prin forta dar si severitatea avertismentului, care au constituit elemente tinta ale unui concert atipic in ultimii 25 de ani.

Folclorul autentic, vesmintele de o frumusete care denota un trend actual nesofisticat si totusi cu o puternica incarcatura nationala, au socat un public venit sa invete.

Lansarea CD-ului de colectie Grigore Lese, a constituit unul din punctele de atractie, nu mai putin de 250  de cumparatori dorind sa ia acasa mesajul maestrului Lese.

Turneul naţional Grigore Leşe – „Hori de primăvară” stabileşte o nouă premieră, fiind vorba de primul turneu naţional al maestrului, care va aduce totodată în atenţia publicului din toată ţara prima expoziţie ţărănească din România pe roll-up, realizată la Muzeul Țăranului Român.

Echipa este coordonată de, criticul de modă Alin Gălățescu. Expoziția, intitulată “Veșmântul popular de la arhaic la fashion” va fi prezentată în foaierul sălilor de spectacol, cu ocazia concertelor pe care maestrul Grigore Leșe la va susține în cadrul turneului “Hori de primăvară”, se arată într-un comunicat al biroului de presă CIAD.

IA, în variantele de sărbătoare, de lucru sau de ceremonial, a însoţit femeia pe tot parcursul vieţii. Ca orice veşmânt tradiţional, IA constituie o secvenţă a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul şi prin care se poate descoperi istoria mitică a unui neam, a inspirat marii pictori şi designeri ai lumii, între care HenriMatisse, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta, Tom Ford, Joseph Altuzarra, Nicole Miller. A fost purtată de celebrităţi precum Sophia Loren, BrigitteBardot, Dalida, Virna Lisi, Ali McGraw, Raquel Welch, Jennifer Garner, KateMoss, Kourtney Kardashian, Halle Berry, Alexa Chung, Katie Holmes, Anne Hathaway, Liv Tyler, Rita Wilson, Adelle, iar graţie reginelor României, IA a devenit veşmânt regal.

Directorul artistic al expoziţiei este Iulia Gorneanu, coordonator criticul de modă Alin Gălăţescu, fotograf Cristi Florigarita, designer – Simona Semen.

Invitaţii maestrului Grigore Leşe vor fi Taraful lui Firuţă din Islaz şi Taraful din Babiciu, care vor încânta publicul cu muzica tradiţională românescă, autentică, nealterată sau modificată.

Turneul naţional Grigore Leşe – „Hori de primăvară” deschide Anul Cultural „Artă contra Drog” 2015, un proiect iniţiat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO ), preşedinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Turneul național Grigore Leșe – Hori de primăvară se desfășoară în Transilvania și Banat, în perioada 2-16 martie.

Program turneu:

Luni, 2 martie – Brasov, Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu”

Marți, 3 martie – Tîrgu-Mureș, Palatul Culturii

Miercuri, 4 martie – Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 6 martie – Sibiu, Casa de Cultură a Sindicatelor

Sâmbătă, 7 martie – Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților

Duminică, 8 martie – Zalău, Casa de Cultură a Sindicatelor

Marți, 10 martie – Satu Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor

Joi, 12 martie – Oradea, Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 13 martie – Arad, Teatrul Clasic “Ioan Slavici”

Sâmbătă, 14 martie – Timișoara, Filarmonica “Banatul”

Duminică, 15 martie – Reșița, Casa de Cultură a Sindicatelor

Luni, 16 martie – Petroșani, Casa de Cultură a Sindicatelor

Biletele se găsesc la casa de bilete a teatrului, preţul este de 100 de lei categoria VIP, 80 de lei categoria I, 60 de lei categoria a II-a. şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. myticket.ro.
Sursa ciado.ro, e-cultura.info

La Multi Ani, doamnelor si domnisoarelor!

Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor - desi ei se plang dar numai...

Închide