Ponta loveste in Strategia de Aparare a Romaniei !

 

  • Nu mai inteleg cum Victor Ponta isi permite sa loveasca Romania, prin evacuarea CIADO intr-un moment sensibil, cand suntem in prag de razboi. Ponta dovedeste amatorism, inca o data, demonstrand ca nu stie si nu poate guverna Romania. Cerem demisia guvernului Victor Ponta pentru palmele succesive la adresa Romaniei civile si a statului de drept ! Horia Cristea

International Centre Anti Drug and Human Rights Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului

Membre Civil Society Forum on Drugs (CSF) –European Commission Membre The European Commission and Interest Representatives România, Bucureşti, str. Mihai Eminescu , nr 124 , sc A , ap 4 , sector 2 E-mail: office1@ciado.ro , Web: www.ciado.ro Tel: 0311.020.115, mobil 0757.868.880

Guvernul Ponta, doreste desfiintarea CIADO cu orice pret !

CIADO Romania, cea mai titrata organizatie antidrog din Romania, membra ‘Civil Society Forum on Drugs (CSF) — European Commission’, United Nation Departament of Economic and Social Affairs — Branch NGO’s , evacuate din sediul RAPPS.

„CIADO a fost instiintat de RAPPS (institutie subordonata Secretariatului General al Guvernului)  a optat pentru evacuarea din sediul inchiriat si recuperarea sumelor datorate.
Situatia financiara CIADO in ceea ce priveste spatiul si utilitatile este rezultatul politicii Guvernului din perioada 2008 – 2015   intrucat prevederile legale privind Programul de Interes National este inoperabil in pofida faptului ca in contul Ministerului Administratiei si Internelor sunt alocati pentru ONG-uri 3.944 mii lei ( in perioada 2009 -2012) . CIADO a cerut un drept asa cum deriva din HG si nu alocari de fonduri preferential . Timp de 8 ani CIADO nu a folosit bani publici, dar a investit in programele pentru tineri peste 400.000 euro si a acordat gratuitati la evenimente culturale profesorilor si elevilor de peste 700.000 . Guvernul a alocat 0 euro ,pentru programe antidrog .
Actiunile Guvernului impotriva CIADO s-au intamplat ca urmare pozitiei noastre fata de Capitolul 24 JAI , conditii de aderare la spatiul Schengen , reducerea cererii si ofertei de droguri precum si a sesizarii permanente a mass media asupra haosului in politicile guvernamentale antidrog . Asiguram Guvernul ca CIADO nu-si va modifica pozitia asa cum nu a facut-o nici in perioada guvernului Boc, pana nu vom vedea ca politicile antidrog sunt conforme cu documentele europene si nationale .
Impardonabil nu putem, sa nu ne intrebam ,daca o institutie a Guvernului, respectiv Agentia Nationala Antidrog trebuie sa acorde granturile ong-urilor ce includ si plata utilitatilor, de ce tot o institutie a Guvernului respectiv RAPPS, ne evacueaza din sediul propietate a Guvernului ?
Primul ministru Victor Ponta, in calitate de presedinte PSD a declarat cu ocazia motiunii simple pe etnobotanice, ca politicile antidrog ale guvenului Boc, sunt inexistente ca numarul consumatorilor de droguri s-a triplat conform datelor oficiale, iar ong-urile nu au fonduri pentru programe . Observam dupa 3 ani de guvernare USL si USD ca nimic nu s-a schimbat in acest domeniu sa intelegem ca politicile Guvernului Boc au fost bune ?
Atat  PDL cat si PSD , observam ca au un singur scop, in politicile privind prevenirea si combaterea consumului de droguri si acela din pacate este desfiintarea CIADO pentru pozitiile sale critice in UE si spatiul public .
In perioada 2009 -2011 cand Guvernul  , desfiinta Agentia Nationala Antidrog (2009 – 2011) , CIADO  aplica programe la care au participat peste 1,2 milioane de tineri ( probe fiind stiri si reportaje media in peste 30 de judete unde au fost aplicate , Arta contra Drog , Tinerii si propriile lor valori , Fa-ti prieteni reali nu doar virtuali , Antidrog estival) .
Fata de toate acestea, CIADO considera ca exista o politica clara de desfiintare a ONG-urilor antidrog in Romania , ca nu se doreste in mod vadit indeplinirea conditiilor Capitolului 24 JAI , conditii de aderare Schengen .
In situatia in care Guvernul, nu-si revizuieste lacunele de ordin legislativ comunitar , nu-si aplica propriile H.G. –uri,  consideram ca ne aflam intr-o situatie de o gravitate extrema, fiind in situatia de incalcare a Strategiei Nationale de Aparare prin care se prevede consumul si traficul de droguri ca risc la siguranta nationala .
In ceea ce priveste CIADO,  ne vom adresa colegilor din Forumul Societatii Civile – Comisia Europeana si Drug Free Australia ( peste 120 de afiliati din 60 state) si vom decide de comun acord cum vom proceda, fata de aceasta decizie a Guvernului condus de premierul Victor Ponta de a, ne evacua din spatiul propietate a Guvernului in loc sa solutioneze prevederile  HG 1101 / 2008 si sa aloce fondurile legale ong-urilor antidrog . Solicitam cu aceasta ocazie Guvernului, sa explice prin institutiile sale abilitate , cum de nu sunt confiscati cei peste 300 milioane euro din traficul cu droguri si cum au fost folositi cei peste 2 miliarde euro din taxa pe viciu . Scopul final este intarirea rolului traficantilor de droguri prin desfiintarea ong-urilor antidrog si nefinantarea Agentiei Nationale Antidrog ?

Reprezentant legal CIADO la Comisia Europeana FCS

Gigel Lazar

Despre Autor