Viziunea Horia Sulea asupra crizei militare din 11 februarie

Suntem in pragul razboiului. Rusia se pregateste sa atace Lituania, Letonia si Ucraina. Putin in nebunia lui (recent a fost publicat un raport de catre Pentagon prin care specialistii demonstreaza ca Putin este bolnav clinic) doreste sa opuna plutocratiei si globalizarii un nou model de dictatura militara. Toate serviciile de spionaj ale tarilor NATO stiu acest lucru si sunt in alerta maxima. Putin este suficient de nebun. A redus toate cheltuielile bugetare la minim si a alocat cea mai mare parte a bugetului pentru constructia de tancuri si rachete (chiar ieri a lansat o noua generatie de submarine nucleare), in decembrie 2014 Rusia a facut cel mai mare exercitiu militar din istoria tarii, in ianuarie 2015 Putin a creat cadrul legal pentru mobilizarea rezervistilor si a inceput exercitiile militare in toata tara, zilnic avioane rusesti sau nave rusesti sicaneaza granitele NATO si incalca spatiul aerian si maritim pentru a testa forta de reactie. Toate acestea arata ca Rusia se pregateste pentru un razboi si occidentul stie acest lucru.Singura legatura in caz de razboi intre Cluj- Oradea via Floresti este DN1, E60.

Horia Sulea propunea o varianta strategica, spunand acum 6 luni ca centura de Sud are valente  de siguranta nationala.

„Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

„Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații (din care una la începutul drumului pe str. Tăuțiului), o intersecție în T (la ieșirea în Sfântul Ioan), una în Y (pentru asigurare acces zona rezidențială Răzoare) și una oblică cu trei ramuri fără insule. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.”

In contextul actual, intrebarea se pune daca primarul din Floresti a prevazut criza din flancul estic al NATO, sau doctrina sa in aparare il face sigurul politician viabil dintr-un Ardeal, pe care politica Orban il face atent. Si totodata, prezent. Acum un an, Horia Sulea spunea :

„Acum, cand granita de Est a Romaniei, este sub amenintarea cizmei rusesti, incerc sa va spun ca pentru noi toti, Europa, NATO si SUA sunt unica optiune viabila.La prima vedere, scrisoarea mea catre voi poate parea total interesata. Da, recunosc ca fost sportiv, ca am dorit intotdeauna victoria. Am vrut totodata sa fiu cel mai bun primar roman. ”

Ca de obicei, ca si in cazul marilor sportivi romani, Dobrin sau Hagi, valorile autentice sunt tinute la incalzire. De cei care vor fi intrebati de popor ce au facut pentru ei, si nu au facut pentru Romania.

Nu vor trece 6 luni. Sa nu spuneti ca nu v-am spus !

 

Breaking news : Desant ANAF in Floresti si Someseni

Inspectorii Garzi Financiare si ai ANAF cauta ceva. Revenim, cu detalii si poze.

Închide