Profil de politician : Octavian – Constantin Oana

Octavian – Constantin Oana: În Germania: membru CDU, membru Consiliul de conducere al cercurilor sociale CDA-CDU-creștin democrați, oameni ai muncii-din Kreis/Judet Neuwied din Landul Rheinland Pfalz și purtător de cuvânt pe probleme de îngrijire a persoanelor în vârstă și pe probleme de integrare a cetățenilor de origine străină; membru Consiliul de conducere al Cercului evanghelic EAK-CDU/CSU-Evanghelische CDU membri pe Landul Rheinland-Pfalz și purtător de cuvânt pe probleme de îngrijire a persoanelor în vârstă, integrare a cetățenilor străini si pe probleme europene.

În Romania: membru PNȚCD, membru fondator PNȚCD – intrare oficială în 8 ianuarie 1990. Secretar PNȚCD – județul Hunedoara cu toate istoriile miniere până în 24 iunie ’90 la părăsirea țării. Actualmente, sunt președintele PNȚCD Europa/Diaspora și conducător direct al filialei Germania. Sunt secretarul Internațional și reprezentantul permanent al PNȚCD pe lânga EPP în Bruxelles;  vicepreședintele PNȚCD Cluj și șef al Departamentului pentru relații economice și politice al PNȚCD Cluj. Membru O.A.D.O.R – Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România. De comun acord cu O.A.D.O.R. și președintele acesteia, domnul Doru Rațiu, voi reprezenta și interesele acestei asociații pe lângă Parlamentul European. Mă simt foarte onorat de aceasta, întrucât eu însumi am beneficiat de Convenția de la Geneva – de aici și faptul că am două cetățenii și activez în două partide cu acordul amândurora, atât CDU cât și PNȚCD fiind membru deplin al EPP. În Germania, sunt de asemenea, în societatea civilă, angajat în domeniul social unde fac parte din comisii importante la nivel de Land îndeosebi în cele cu problematica pentru vârsta a 3 – a.

PNȚCD-Europa sprijină intensiv PNȚCD-România, politica și candidații săi prin Diaspora. Noi aducem și ducem mesajul nostru, celor din Diaspora, că PNȚCD și PNȚCD-Europa/Diaspora se angajează puternic pentru tradițiile și cultura țării noastre la nivel European. Noi sprijinim transnaționale cooperaționen ca de exemplu – Turism și agricultura.Promovăm interesele cercului de afaceri român în general și în special a celor aflați în interiorul său în apropierea PNȚCD-ului în Brüssel prin cooperări și oferim consultanță pentru accesare de fonduri europene. Aici dorim să sprijinim îndeosebi, tinerii oameni de afaceri cum este cazul LIR-Cluj-Liga Intreprinzătorilor Români, a căror interese deja le reprezentăm în Frankfurt și Bruxelles. Noi dorim să acționăm hotărât și masiv și împotriva corupției și a paradiselor fiscale. Sprijinim printr-un lobby competent ca România să intre în timpi utili în zona Euro sau spațiul Schengen. Noi luptăm de asemenea și în această problemă, vom apela pentru ajutor la toate guvernele europene ca moștenirea GOJDU, să revină celor în drept – România. Sprijinim pe toate căile posibile, primirea cât mai repede a Republicii Moldova în EU. Luptăm pentru interesele tuturor românilor din Diaspora și în viitor o vom face nu numai pe linia PNȚCD ci și masiv pe linia O.A.D.O.R. Nu vom precupeți nici un efort în lupta pentru votul prin corespondență, pentru votul electronic.

Basescu, posibil noul prim ministru al Romaniei in 2015

P.N.T.C.D. - COMUNICAT DE PRESA Partidul National Taranesc Crestin Democrat il invita de domnul Traian...

Închide