Scapam de tovarasii doctori facuti la comanda ?

Guvernul Ponta modifica legea dupa ce premierul Ponta a spus ca renunta la titlul de doctor, la doi ani de la descoperirea plagiatului

Aceasta modificare a legii educatiei vine dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat pe Facebook ca renunta la titlul de doctor. Mai exact, pe 16 decembrie 2014 – la o zi dupa ce Sorin Campeanu a fost validat in Parlament pe functia de ministru al Educatiei in locul lui Remus Pricopie si a lui Mihnea Costoiu – Ponta a publicat o scrisoare adresata rectorului Universitatii din Bucuresti, prin care seful Executivului il “notifica” pe Mircea Dumitru ca renunta la acest titlu pentru ca “de astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica”.

Universitatea din Bucuresti, care in 2012 a decis ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctor, a trimis acum o adresa oficiala ministrului Educatiei in care i-a cerut din nou sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta.

Verdictul pe care l-a dat Universitatea din Bucuresti in 2012: Victor Ponta a plagiat

„Cel putin o treime din teza este plagiata. S-a copiat in succesiune. 15 pagini – este cel mai mare bloc copiat. A fost copiat enorm in anumite situatii. Pasajele sunt copiate in succesiunea lor din autorul din care s-a preluat, nu mai este nicio justificare aici” – a anuntat presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, pe 20 iulie 2012.

Conform comentariilor avocat Zlati, renuntarea nu aduce inlaturarea raspunderii penale.

Din partea redactiei : Ghinion !

Despre Autor