septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Ferma Amareto din Floresti, mai presus de lege ? Alo, DSP ? Alo, Guvernul ?

Un abator care funcţionează în Cătămărăşti a fost închis de autorităţile de mediu şi sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei după ce au fost depistate nereguli privind deversări de reziduuri în urma sacrificării de animale.

De asemenea, unitatea de sacrificare a animalelor a fost închisă temporar până la remedierea problemelor găsite de organele de control care au constatat că aceasta deversa sânge provenit din acţiunea de sacrificare.

Firma care a construit abatorul se află în prezent în faliment însă a închiriat spaţiul unei societăţi din Iaşi care a demarat procedurile de întocmire a documentaţiei pentru obţinerea de avize în vederea funcţionării însă nu şi-a început efectiv activitatea.

Locuitorii din comuna Prajesti – situata la granita cu municipiul Bacau – se plang de faptul ca un abator de pasari situat in localitate varsa sangele si resturile pasarilor taiate direct in raul Siret printr-o conducta subterana. Resturile intra in putrefactie si raspandesc un miros ingrozitor, sustin satenii.

La Floresti, surse din cadrul Companiei de Apa stiu de deversarea in canalul de colectare al apelor de sange si organe. In beciurile caselor, datorita ploilor apar viscere si organe, ca in filmele de groaza.

DSP Cluj, nu ia nici o masura, nedorind sa raspunda nici macar la cele 5 intrebari puse de subsemnatul, d-nei Director Dr. Duma, legate de nivelul de amoniac detectabil in atmosfera si de neaplicarea ordinului ministrului sanatatii, in privinta fermei de pui Amareto.

Garda de mediu nu a luat nici o masura. Agentia de Mediu nu este competenta.

Singurii care beneficiaza sunt sobolanii, atrasi de mirosul de carne si sange, de gunoaie.

Relatiile bune cultivate de D-na Dr. Duma cu puterea PSD, au facut-o sa ramana pe scaun dupa dezvaluirile facute de Ziar de Cluj, in scandalul mancarii pentru bolnavi.

Intrebarea pe care o adresam organelor abilitate este : care sunt masurile luate, daca ele impiedica raspandirea hepatitei de tip A si daca nu exista pericolul izbucnirii unei epidemii in zona.

In Floresti, e iarna, dar oamenii vor sa traiasca decent. Mai ales ca art.8  CEDO, angajament luat si de Romania, ii indreptateste.

 

 

About Author