Lista partiala a subcontractorilor EADS

1240004_555889777799751_828390729_n

În baza contractului cu EADS, Fujitsu Siemens Computers ar mai fi plătit alţi şapte subcontractori. Procurorii DNA susţin că aceştia ar fi dat mită oficialilor din Ministerul de Interne, care au negociat contractul cu EADS.

Fujitsu Siemens Computers a virat 1,56 milioane de euro firmei Smart Control, deţinută de Costel Gabriel Tănase şi Cristinel Marius Tănase.

CG & GC Inteligent Technology, firma familiei Giurgea, Tatiana Claudia şi Cornel Liviu, a încasat 1,75 milioane de euro. Procurorii DNA spun că au interceptat un email din care rezultă că această firmă a fost recomandată directorului Fujitsu Siemens Computers chiar de către o persoană din conducerea Ministerului de Interne.

ASSECO SEE a primit 650.000 de euro. Membru în Consiliul de Administraţie al acestei societăţi era chiar unul dintre acţionarii off shore-ului Profinet, Dragoş Şerban Stan.

O altă societate administrată de el, Net Consulting, a încasat 40.000 de euro.

Midocar Consulting ar fi primit în conturi 6.000 de euro. Această firmă era administrată de Cătălin Cedric Ghigea, directorul EADS România.

Centrul de Pregatire în Informatică ar fi încasat 9.000 de euro, iar Societatea de avocatură Boştina şi Asociaţii – 1,8 milioane de dolari.

DIGI 24 i-a contactat pe reprezentanţii Fujitsu Siemens Computers din România, dar aceştia refuză să ofere un punct de vedere.

Un fost reprezentant al EADS în România explică modalitatea de alegere a subcontractorilor.

„Toţi furnizorii au fost aleşi de departamentul de achiziţii al societăţii din Germania (titulara a contractului). Societatea din România a avut numai atribuţii de implementare. Toţi aceştia au fost selectaţi pe baza a două coordonate: îndeplinirea cerinţelor tehnice prevăzute de contract şi apoi cel mai bun preţ”, spune el

Fostul ministru de interne Marian Saniuţă susţine că toţi subcontractorii au primit avize de la serviciile secrete.

„Toţi cei care erau propuşi ca subcontractori trebuiau să treacă de filtrul avizelor pe care să le dea Direcţia de Informaţii a Ministerului de Interne şi SRI-ul, pentru acces la informaţii confidenţiale”, spune el.

Nu am primit niciun fel de semnal, nici de la structura proprie, nici de la alte structuri ale statului român că ceva ar fi în neregulă”, adaugă fostul ministru.

DIGI 24

Despre Autor