septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Suspect de Ebola, trimis securizat cu salvarea la Bucuresti

dcGrav incident de securitate.

Vineri,un om de afaceri grec,  fost cazat la hotel Hilton, Cluj-Napoca. Acesta a avut diverse intalniri cu oficialitati, oameni de afaceri, dupa ce a venit din Nigeria. Acestuia i s-a facut rau si s-a deplasat in urgenta la Clinica Medicala 3.

Simptomatologia generala indica o posibila infestare cu Ebola. In urma testarilor rapide efectuate, s-a constatat ca nu avem de a face cu un caz de Ebola, ci de malarie. Protocolul medical respectat cu strictete la Medicala 3, a generat luarea masurilor de mai sus, si trimiterea lui cu o salvare la Bucuresti, pentru testari suplimentare.

Intrebari pe marginea subiectului :

1. Daca omul de afaceri nu a declarat vizita din Nigeria, la frontierele de Stat ale Romaniei, ce masuri preventive au fost luate, daca incidentul a fost raportat ?

2.Nimeni, dar nimeni nu „a suflat” un cuvant despre diagnosticarea cu malarie, daca s-a produs ca urmare a vizitei in Nigeria, daca vaccinul a fost eficient sau nu?

3. Daca omul de afaceri grec a intalnit oficialitati romane, care puteau la randul lor fi infestati cu virusul Ebola, care au fost masurile de securitate, preventive, luate de organele abilitate, in vederea prevenirii transmiterii infectiei?

4. Daca un asemenea eveniment ar fi fost incheiat cu analize de confirmare a infectiei cu Ebola, ce incidenta, numeric vorbind, ar fi avut asupra populatiei, oamenilor de afaceri romani ?

5. Daca puterea actuala este capabila sau nu sa protejeze populatia Romaniei, in cazul aparitiei unei epidemii, care sunt masurile efective, daca exista un plan in acest sens.

Sursa poza :dcnews

 

About Author