septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Steluta Cataniciu, intre stenograme, 3 partide si Tariceanu

steluta-cataniciu

Un profil controversat de „one man all” este cel al d-nei avocat Steluta Canaticiu, care este unul din leaderii de campanie ai lui Tariceanu, la Cluj.

Ea este de profesie avocat şi a intrat în politică în echipa lui Emil Boc la începutul anilor 2000. Atunci Boc a adus în jurul său oameni tineri, neînregimentaţi politic, cu care voia să demonsreze că oraşul poate să se dezvolte altcumva, fără ură interetnică şi cu entuziasm. În 2004 Clujul era un târg prăfuit, fără speranţă şi viitor. Echipa lui Emil Boc era formată în special din avocaţi sau profesoraşi, unii mai titraţi, alţii mai anonimi, din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.

Steluţa era iute de gură şi degrabă vărsătoare de sânge politic faţă de cei care îl atingeau cu o floare pe primarul Boc. Soţul avocatei fusese numit şef al Regiei Autonome a Domeniului Public, o importantă funcţie în subordinea primăriei care administra toate spaţiile verzi ale oraşului şi lucrările de asfaltare din Cluj. Familia Cătăniciu a intrat repede în graţiile lui Boc, ale deputatului deja ales Daniel Buda.

În 2012, Steluţa a candidat împotriva prietenului ei Daniel Buda pentru un colegiu de deputat. L-a bătut şi l-a scos din Parlament. Viaţa politică însă este crudă astfel că Steluţa Cătăniciu s-a ales cu o plângere la Agenţia Naţională de Integritate , care a descoperit că în timp ce era consilier local la Primăria Cluj era şi avocată pentru diverse firme care se judecau cu primăria. Chestie pentru care s-a ales cu un dosar extrem de dificil. Plângerea a fost făcută de Nicoleta Postolache, amica fostului primar Apostu.

În ziua de 27.02.2014, la ora 21:24:32POP RAREŞ VASILE,  aflat în zona: Chinteni / extravilanul com.Baciu, Chinteni, CJ  (de la postul telefonic 0722734730) este contactat de  STELUŢA, aflată la postul telefonic 0744565419 (PARLAMENTUL ROMANIEI, 2-4 Izvor 50563 S5 Bucuresti, SECTOR 5) cu care poartă următoarea convorbire:

 

POP RAREŞ VASILE: Alo?

STELUŢA: Alo, serus!

POP RAREŞ VASILE: Serus, STELUŢA!

STELUŢA: Ce faci?

POP RAREŞ VASILE: Da’ uite pe acasă.

STELUŢA: Deci vreau să-ţi spun că acolo nu mai, eu cel puţin eu nu mă mai duc, o să mă duc să vorbesc la Bucureşti, o să mă duc să vorbesc cu CRIN, mă duc să vorbesc cu SCUTARU că m-o sunat şi astăzi. „Ce fac? Ce se întâmplă?”. Deci eu nu mă mai duc la şedinţe.

POP RAREŞ VASILE: … după ce-s aşa de împotriva ta ăştia? Să-mi… (-n.n. înjură) dacă nu, aşa din senin? Tu le-ai spus nişte lucruri, care pe tine te-o deranjat, lumea râdea aşa, da’ râsu’ ăla: „dă-o… şi pe asta, ce-i trăbă’?”. Ştii deci nu(?) îi urât, nu aşa se comportă în primul rând cu o femeie. Nu se comportă aşa şi după aia ca şi coleg de partid şi ăsta, nu mai punem, da’ aşa … relaţia dintre un bărbat şi-o femeie, chiar nu-i normal să… să se raporteze aşa. Am văzut că şi ă… NICOARĂ o plecat, o stat cinşpe’ minute, n-o venit, s-o ridicat şi-o plecat.

STELUŢA: Da.

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA deja.

STELUŢA: Da’ cine o zis chestia asta? Cine?!

POP RAREŞ VASILE: Da’ n-ai văzut acolo? Şi MÂNZAT ă… fiind lângă tine aşa făcea caterincă de aia de oameni…

STELUŢA: Ce nemernic îi, mă! Ce nemernic îi pe cuvântul meu, că nu-l mai satură Dumnezeu de licitaţii trucate şi de bani! 

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, no, da’ io zic că …

STELUŢA: Păi da’ ce te miri, mă? Că doară o fost cu UIOREANU, i-o plătit la UIOREANU, o fost în … la ski în Elveţia. Ăştia-s oameni care fac bani din partid, mă.

POP RAREŞ VASILE: Eu cred. Nu ştiu. Nu ştiu ce să zic…

STELUŢA: Şi păi cine vrei să-ţi ia o hotărâre? Uită-te. Cine să-ţi ia o…? Primarul din … care-i OK, cine să zică acolo ceva?! Păi cum îi posibil aşa ceva, mă? Eu să n-am birou?! Mă, da’ domnule, dă-mi cheia şi după aceea ne… ne socotim cu toate chestiile.

POP RAREŞ VASILE: Da’… (-n.n. neinteligibil) alt birou parlamentar.

STELUŢA: Cum?

POP RAREŞ VASILE: Deci tu n-ai birou parlamentar.

STELUŢA: Nu! Că mi-au luat cheia.

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, da’… îi urât no, deci îi îi îi îi dezbinat partidu’, STELUŢA, să vede că-i dezbinat. Nu mai suntem, se vede clar că-s două tabere şi …

STELUŢA: Da’ şi-apoi tu… duhnea a alcool că nu puteai să stai lângă UIOREANU. Am ajuns să conducă BÂLC…. ă… IUGA şedinţele şi ILAŞ(?) să-mi spună că ă… el are vechime dublă decât mine în partid?!

POP RAREŞ VASILE: Asta că s-o şi-o permis, sunt oameni, care nu mai au limite şi nu mai au… STELUŢA, io zic că într-un fel îi şi bine ce-o făcut CRIN că se mai cerne un pic, le mai taie din aripi la tăţi acoliţii ăştia ai lui UIOREANU.

STELUŢA: În ce sens ce-o făcut CRIN?

POP RAREŞ VASILE: Cu ieşirea de la guvernare şi aşa mai departe că acuma la tăţi le … (-n.n. exprimare licenţioasă).

STELUŢA: Nu le ţâţâie că am înţeles că P.S.D.-u’ o zis că nu schimbă pe nimeni… nu ştiu până când.

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, eu am fost ieri la minister.

STELUŢA: Ce?

POP RAREŞ VASILE: Eu am fost ieri la minister, la transporturi la Bucureşti.

STELUŢA: Şi ce-au zis? Să vă faceţi bagajele?

POP RAREŞ VASILE: Nu, nu c-o zis, o zis, mi-o zis şefu’ meu că şefu’ meu îi P.S.D.. Mi-o zis, zice: „RAREŞ, de dimineaţă… CRIN aseară o dat ieşirea de la guvernare, dimineaţă secretarii de stat mi-o cerut lista cu toţi directorii, tot-tot-tot, zice, vreau să-ţi spun că de săptămâna trecută mi-o cerut listele, dar crede-mă, zice, erau mai informaţi decât îs fetele noastre de la resurse umane”.

STELUŢA: Na.

POP RAREŞ VASILE: Deci ăştia rad tot. Ascultă-mă ce spun io, până la ultimu’ om şi atunci o să vedem cum şi ce-om face tăţi că sunt unii, care numai din partidul ăsta trăiesc, n-au o meserie, n-au alte chestii. Da’ nu ştiu în orice caz.

STELUŢA: Nu va fi chiar aşa. O să vezi că nu va fi chiar aşa că MÂNZAT îşi mai rezolvă, că-i în Consiliul Judeţean, îşi mai re… da’ acolo, aicea-s trădări, mă, sunt oameni, care, care au făcut întotdeauna balet pe pe sârmă pentru că o trădat întotdeauna şi altu’ care o ieşit şi o ieşit la bătaie, nu mai are uşa deschisă nici la P.D.L., nici la… şi culmea că nu mai e deschisă uşa nici la tine-n partid.

POP RAREŞ VASILE: Sigur că ei au luat partidu’, îi al lor şi pa! Ai văzut şi biroul ăsta judeţean, no, îi OK, îs… mă, îs simpatici, no că îs primarii noştri şi aşa, da’ nu aşa se face politică.

STELUŢA: Vii tu şi-mi spui: „Să-mi daţi mandat!”. Păi n-o avut nimeni curaju’ să-i spună, mă, da’ eu am fost calmă, am vorbit, eu n-am, n-am zis absolut nimic. I-am zis: stai domnule, hai să facem o echipă. De ce să-ţi dau ţie mandat să negociezi pe cine vrei tu? Las’ să fie doi-trei ca să mai aflăm şi noi ce se întâmplă dacă tot te duci la negociere, deşi mă îndoiesc că cineva va… Nu m-am înghesuit să mă duc să fiu eu, nici n-am zis, nici … că la un moment dat am vrut să te propun pe tine, da’ am zis no, până la urmă era chestia aia că să fii imparţial şi…

POP RAREŞ VASILE: Corect. Nu, că nu poţi că după aia zicea: da, te-ai dus şi ţi-ai negociat tu postu’.

STELUŢA: Da, da, da, da.

POP RAREŞ VASILE: Şi i-ai… (-n.n. înjură) pe restu’.

STELUŢA: Nu, nici nu, nici vorbă, da’ oricum, oricum îi ciudat. Îi naşpa, îi…îi urât, mă, eu îţi spun o chestie, uită-te, pe mine … eu chiar am rămas foarte ăsta, m-o sunat un coleg de-al meu de la Bihor, care îi ă… omu’ lu’ PETRU FILIP.

STELUŢA: Da.

POP RAREŞ VASILE: O zis, zice: „RAREŞ, pot să te ajut cu ceva, uită-te, că el aşa-i zicea la ăla, şefu’, c-o fost la biroul lui parlamentar, lucrează la I.S.C.T.R. la Bihor”.

STELUŢA: Îhm.

POP RAREŞ VASILE: Şi zice: „Uită-te, eu o să vorbesc cu el pentru tine că nu-i chestie aicea, nu-i vorbă de carnete de partid şi tâmpenii de genu’ ăsta, pentru tine, pentru că eu sunt în instituţia asta de multă vreme, da’ ai fost un om imparţial şi chiar ai fost OK”. Eu am înţeles că pe PETRU FILIP îl pune Preşedintele Senatului.

STELUŢA: Vorbeşti serios?

POP RAREŞ VASILE: Da.

STELUŢA: Deci îl dau pe CRIN?!

POP RAREŞ VASILE: Da, da, aşa am auzit.

STELUŢA: Nu cred, mă. Deşi dacă se porneşte bătălia, apăi se porneşte!

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, hai să-ţi zic o chestie, deci CRIN le-o cerut la toţi să-şi dea demisia, şi el ar fi trebuit… cui era să-ncapă, nu-i OK. Deci mi-o zis ăştia c-o fost la Bucureşti astăzi SABIN. SABIN cu POLIŞ?, o fost c-o avut ceva treabă pe acolo că SABIN o să lucreze, ceva inginer la C.F.R., da’ pe pe chestia cu telecomunicaţiile, cu ce se pricepe el.

STELUŢA: Da, da, da, da.

POP RAREŞ VASILE: Că copilu’ ăla şi-o făcut şcoală şi cu asta se ocupă. Şi o zis că zice: „RAREŞ, o atmosferă tristă acolo, toţi îşi făceau bagajele în cutii, la un moment dat o apărut ŞOVA cu echipa să-şi ia în primire ministerul”. Deci nici nu discută ăştia.

STELUŢA: Mă, da’ îţi spun eu, TUDOR, a venit doamna PANĂ, a preluat ministerul de la doamna CÂMPEANU şi probabil o fi avut vreo discuţie sau o venit şi o zis: „No cine vrea, poate să rămână, eu .. ori cine vrea…”. I-o păstrat pe … o tipă foarte, care era foarte, consilierul principal al doamnei şi pe TUDOR. Şi azi m-o sunat TUDOR şi-o zis: „Tu, da’ nu-i de stat acolo, adică o venit echipa, pa, cafele…”. Adică pe noi ne trimite să le aducem cafele, mi-o spus băieţii fără partid, fără nu ştiu ce… deci eu îmi dau demisia, nu pot să stau acolo.

POP RAREŞ VASILE: Îţi dai seama, STELUŢA, unde …

STELUŢA: Şi vine MÂNZAT să strige la mine: „Ce nu ţi-o ieşit, tu? Bărbatu-to director, copilu’ pă aranjat!”. Nu i-i ruşine, mă?

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, miştocăreala asta ieftină, caterinca asta de doi bani, deci îi o caterincă de doi bani. Uite, mie de NICOARĂ mie mi-o plăcut astăzi. O venit, o stat până la şi un sfert, n-o venit… s-o urcat în maşină, o plecat. La revedere, pa! Stai tu liniştită.

STELUŢA: Tu ai văzut mă, ce turbaţi erau? Păi da’ mă toţi îs analfabeţi, mă, de acolo! Toţi directorii!

POP RAREŞ VASILE: Da, bă, STELUŢA! STELUŢA!

STELUŢA: Cum, mă, mi-am permis eu să zic de CV-uri?

POP RAREŞ VASILE: Ai văzut când le-ai zis de CV-uri?! No ă… chiar vreau să văd CV-urile. Chiar vreau să le văd. Şi eu aşa… şi aş fi foarte curios.

STELUŢA: „Cum, mă, ne ceri tu nouă CV-uri?! Mă, da’ cine eşti tu să ne ceri CV-uri?!” C-o venit doamna FATOL cu CV-u’, aşa CV o avut doamna FATOL, de n-o fost în stare să-şi ia examenele, două sau trei examene. Şi-apoi FATOL avea CV de „Casa de Pensii”?!

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, îs nişte oameni vai de mama lor!

STELUŢA: Azi am fost la o emisiune pe „Realitatea”, nu puteam să vorbesc, mă, aşa m-am enervat atunci. Aşa mi se părea … cu SANDU CORDOŞ, no apucă-te şi dă-i … mi se părea că-s atâta de penibilă să mă apuc să-i zic ceva la SANDU sau domnule, până acum o săptămână am venit şi ne-am lăudat câte am făcut pentru oameni, ce proiect nemaipomenit, ce … nu puteam să vorbesc, mă, nu-mi ieşeau cuvintele din gură, mă!

POP RAREŞ VASILE: Da’ ei se apucă deja de dat în noi şi aşa?

STELUŢA: Păi nu, da’ m-o ă… (-n.n. înjură) ştii cu taxa aia cu acciza că a cui a fost, a cui era ministeru’…. Zic: lasă-mă, domnule, în pace, no, zic: vedeţi, i-am zis la(?) … nu da’ SANDU după aceea şi-o cerut scuze, nu, SANDU-i foarte OK şi …

POP RAREŞ VASILE: Da’ ştiu.

STELUŢA: No, SAVA, vorba lui SANDU, ştii că am venit după aia cu SANDU, zice: „Tu, zice, lasă-mă în pace că zice te rog să mă scuzi că ţi-am zis chestia aia că şi aşa ai noştri când întreabă mai demult, că acuma no am fost în  U.S.L., da’ când când întrebau: cine-i cu STELUŢA?! No… care mergeţi cu STELUŢA?! Care-i faceţi faţă la STELUŢA?”. Şi să ajungi în partid, mă, da’ ce-am, ce le-am făcut, mă? Ce-am făcut eu în partidu’ ăsta împotriva partidului, mă?! Pă cine am jignit eu în partidu’ ăsta în afară de faptul că mai zic şi io câte o chestie din când în când?!

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, mă, da’-s foarte porniţi. Îs foarte, foarte porniţi, mă, deci îs foarte porniţi. Eu i-am văzut astăzi, eu i-am văzut foarte atent, m-am uitat la toată lumea, mă, toată lumea cârcotea când vorbeai: „Ce-i trebă’ … (-n.n. înjură) şi la asta?!”. Deci ciudat.

STELUŢA: Păi cine? IUGA, TEAHA, MÂNZAT.

POP RAREŞ VASILE: CRISTI MUREŞAN.

STELUŢA: CRISTI MUREŞAN care-i analfabet, mă?! CRISTI MU… da’ ce te-aştepţi de la CRISTI MUREŞAN, mă? Tu l-ai auzit vorbind pe CRISTI MUREŞAN şi ăsta-i director general adjunct. „Ce … îi trăbă’ la asta? Ce CV îi trăbă’ la asta?”.

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, deci măi, nu-i interesează, STELUŢA! Nu îi interesează. Îi … ţi-am zis: ru-şi-nos, ruşinos, ruşinos, nu ştiu ce-o… io io spun, io de când o ieşit CRIN ori are un as în mânecă, ori dacă nu…

STELUŢA: Da’ şi TĂRICEANU vreau să-ţi spun că dacă n-a…

POP RAREŞ VASILE: Dacă nu ne-am dus pe… (-n.n. înjură) ca partid.

STELUŢA: Dacă nu adună lângă el douăzeci de parlamentari, îi praf. Deci nu are, nu mai are nicio şansă.

POP RAREŞ VASILE: Mă, nu ştiu, s-ar putea să adune. Da’ mă, STELUŢA, uite, vezi, nimeni nu gândeşte pragma… pragmatic. Trebuia să se gândească la o chestie: bă, hai să punem un … sacrificăm un deputat, care dintre ei vrea să fie cică …cică lângă TĂRICEANU cu condiţie să meargă, mai ie doi-tri’-patru directori în spate şi ă… se creează un pol de putere că din moment ce te duci, bă, te duci şi zici: vreau aia, aia, aia şi aia. Înţelegi?

STELUŢA: Bine, mă, da’ nu poţi pentru că… nu, să-ţi spun o chestie, ştii de ce nu poţi să faci chestia asta? Pentru că s-ar putea dacă asta este premeditată şi dacă se face U.S.L.-u’, tu vei avea de ales între TĂRICEANU şi între CRIN ANTONESCU şi tu ca deputat, dacă te sacrifici să te duci, tu nu-ţi vei putea permite să nu îl susţii pe TĂRICEANU şi să nu te duci să faci campanie şi să … nu, deci nu, nu-i simplu, măi, îi groaznic pentru partid.

POP RAREŞ VASILE: Ştiu, ştiu că-i groaznic, ştiu. Eu am înţeles o altă chestie. Ştii cine m-o sunat? BĂLĂŞESCU şi chiar era foarte distrus. Zice: „Bă, RAREŞ, ultima speranţă în partidu’ ăsta am pierdut-o”. Ce-o zis de fapt că plecând TĂRICEANU, se pare că se creează un nou pol în jurul lui ORBAN.

STELUŢA: Da.

POP RAREŞ VASILE: Se creează o emulaţie în jurul lui LUDOVIC. LUDOVIC îi ca şi un peşte în apă acuma cică.

STELUŢA: Asta nu-i rău pentru noi.

POP RAREŞ VASILE: Nu-i rău absolut deloc, chiar am zis îi super, îi super-super.

STELUŢA: Nu poţi să creezi pol pentru ORBAN. Să-ţi spun se creează pol pentru ORBAN, problema este că dacă … depinde ce se… dacă CRIN câştigă ă… alegerile, JOHANNIS.

POP RAREŞ VASILE: Se pare că, se pare că ORBAN s-ar putea să-i ia gâtu’ la CRIN după europarlamentare. O să scoatem un rezultat mizerabil, deci eu zic că o să scoatem undeva între zece şi maxim cinşpe la sută. Deci, STELUŢA, noi să scoatem cam zece la sută.

STELUŢA: Păi în cazu’ ăsta pă… P.N.L. Cluj va fi lider de piaţă că ai Preşedinte de Consiliu Judeţean, cine ştie ce…

POP RAREŞ VASILE: Deci la nivel de … toată ţara mă, toată lumea vorbeşte, STELUŢA, deci n-o fost o strategie bună. CRIN trebuia să meargă în U.S.L. pân’ la capăt şi când (-n.n. înjură)… scoteau candidat la preşedenţie trebuiau să zică: „uitaţi, vedeţi, n-au caracter, noi i-am susţinut, ei ne-au dat-o sus” şi avea, era mult mai pe val CRIN decât oricare altu’, da’ uită-te ă… noi am ieşit, lumea o văzut c-o fost o caterincă şi o cacealma din partea noastră şi lumea pe noi ne judecă şi noi încasăm, noi o să încasăm oalele sparte, eu aşa zic. Noi ca partid cred că ne ducem pe… (-n.n. înjură)

STELUŢA: Posibil.

POP RAREŞ VASILE: Pentru pentru că uită-te, în ă… şi CRIN de cine s-o înconjurat? STELUŢA, fă o analiză, acuma tu(?)… foarte normal, ia toţi miniştrii pe care CRIN i-o propus că i-o propus CRIN: RELU FENECHIU arestat. După aia ă… ăştia VOSGANIAN … (-n.n. înjură) ă… CHIŢOIU… (-n.n. înjură), pă RUŞANU tot el l-o sprijinit. CRISTIAN DAVID acuma … (-n.n. înjură). SZILAGYI incompatibil cu ANI cu… (-n.n. înjură), că s-o făcut ce s-o făcut atunci, da’ BĂSESCU l-o … (-n.n. înjură). O vrut să-l pună pe NINI SĂPUNARU o apărut dosar, deci bă, numa’ penali avem, să-mi… (-n.n. înjură) dacă nu.

STELUŢA: Bine, mă, chestia asta cu ANI vreau să-ţi spun că…

POP RAREŞ VASILE: Eu ştiu, STELUŢA, eu, eu nu comentez asta că ţi-am zis că şi mie mi-o trimis hârtie de aia că mă cercetează, nu mi-o mai trimis nimic de atunci. Da’ eu îţi spun că uită-te, CRIN s-o înconjurat numa’ şi numa’ de … (-n.n. înjură) de genu’ ăsta. Cine? MIŞU? Bă, totuşi mi s-o părut penibil MIŞU VOICU să zică: „cine-i şi TĂRICEANU ăsta că n-are… el nu reprezintă nimic.”

STELUŢA: Da’ ce mă? Dacă IUGA când vorbeam, nu ştiu că tu ai plecat. IUGA vorbea cu mine de tovarăşu’, tovarăşu’ NICOARĂ. Tovarăşu’ NICOARĂ. Zic: bă, despre ce vorbim, mă, dacă tu n-ai bunu’ simţ, mă? Bun, am înţeles, mă, da’ tu tu totuşi te uiţi la NICOARĂ şi spui tovarăş?!

POP RAREŞ VASILE: Deci astea…

STELUŢA: În bătaie de joc? Deci la caterincă-i totu’ aşa.

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, eu îţi zic că după europarlamentare ă… NICOARĂ revine preşedintele partidului. Nu ştiu de ce am senzaţia asta, deci c-o să scoatem un scor atâta de prost, încât trebuie să ne reorganizăm chiar dacă pentru câteva luni. O să vezi tu c-o să înceapă nişte … că nu că vin alegerile prezidenţiale şi după aia se face analiza, eu zic că după europarlamentare puşcă.

STELUŢA: No în orice caz ne-o ne-o bătut Dumnezeu, mă, cu ăsta la Consiliul Judeţean, mă!

POP RAREŞ VASILE: Mă, el îi Dumnezo’, nu vezi? Deci el îi Dumenzo, n-o să mai câştige-n veci, eu îs ferm convins de lucrul ăsta.

STELUŢA: Păi stai un pic că dacă face alianţă cu P.D.-u’, P.D.-u’ îi foarte tare în judeţ. Face alianţă cu P.D.-u’, P.D.-u’ va vrea Primăria, el Consiliul Judeţean, care-i problema? Fii serios! Fii serios!

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, numa’ să-şi … să se termine mandatele că mie-mi mai zicea unu’-altu’: bă, ce prostii şi ce probleme sunt!

STELUŢA: Lasă-mă, mă, că aşa am ajuns, aşa am auzit şi eu de APOSTU. Te rog să mă crezi că APOSTU la tri’ luni după ce-o fost numit director tehnic în primărie, ne întâlneam şi cu oameni grei şi din partid şi din jurul partidului: „Mâine, mâine-l arestează pe APOSTU.” Şi din 2004 l-o arestat în 2011, chiar că nu… n-o mai putut să-l lase, în sensu’ că n-o mai putut să-l lase că doară am vorbit cu de-ai lor acolo şi n-o mai putut să-l lase pentru că ajungeau la …la BOC şi l-o chemat pe BOC şi i-o zis: „Bă, ori îl laşi pe ăsta din braţe, ori te duci cu el.” Nu-l ia nimeni, dă-l… (-n.n. înjură). Tu ai văzut-o, mă, pe ELE… na, da’ pe cuvântu’ meu, tu ai văzut-o mă, ce, ce făcea şi cum se manifestă, mă? „Ce, mă?! Nu mai pot vorbi femeile?! Nu nu ştiu ce…”.

POP RAREŞ VASILE: Corect, mă.

STELUŢA: Ce le-am zis, mă? Că le-am spus frumos: domnule, hai să facem o echipă, eu cred în echipă, partidul tre’ să se manifeste ca o echipă şi după aia le-am spus că mi se pare corect să am birou acolo. Da’ ce îi îi îi un plus pentru partid sau un minus ca eu să am birou acolo?

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, ştii care-i faza, mă, că mai faci o glumă, că mai faci câte o chestie, că mai ai câte o discuţie de aia contradictorie-i una, da’ deja când îi vorba de răutăţi, deja aicea-i o problemă. Da’ ăstea-s, atitudinile ăstea adverse, mă, deci îs chestii… nu ştiu, adverse.

STELUŢA: Îs atitudini, mă RAREŞ, astea-s atitudini de golan, mă. MÂNZAT este un golan cu ştaif făcut pe nişte bani furaţi de la stat. Ăsta-i MÂNZAT. Uită-te la CV-ul lui. El o fost calificat la locul de muncă. Ai văzut cum s-o atacat? „Da’ ce mă? Cum, mă, da’ eu am spus, mă, uitaţi-vă pe cine puneţi că-l bagi în puşcărie pe un om când îl pui undeva.”

POP RAREŞ VASILE: Corect, da’ ăsta-i adevăru’, că dacă nu ştii limita.

STELUŢA: Şi-acuma în perioada în care orice semnătură se poate transforma într-un dosar penal de abuz în serviciu şi să iei ani de puşcărie, no, în fine… (-n.n. înjură) că …

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, eu spun, eu îs foarte foarte foarte dezamăgit. Nu înţeleg.

STELUŢA: Când îi delegaţia? Mâine?

POP RAREŞ VASILE: Mâine, mâine.

STELUŢA: Te duci?

POP RAREŞ VASILE: Da la ora 17:15 am, nu la ora 17:00 sau 17:30. Vine şi NORICA NICOLAI şi…

STELUŢA: Cine mai vine oare?

POP RAREŞ VASILE: Habar n-am. NORICA NICOLAI cred că numa’.

STELUŢA: No.

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu ce se discută, despre ce-i vorba că-s cu europarlamentarele. O să vină şi-o să-ţi spună cât suntem noi de super şi să ne mobilizăm, să muncim, să muncim în (-n.n. înjură) … că ne-o dat afară de la serviciu. Hai să muncim! Acuma avem mai mult timp liber.

STELUŢA: Da.

POP RAREŞ VASILE: Nu, nu aşa trebuia făcut. STELUŢA, eşti deputat în Parlamentul României, te-o întrebat cineva ceva?

STELUŢA: Nu. Niciodată de un an de zile.

POP RAREŞ VASILE: … (-n.n. înjură) de nemernic.

STELUŢA: Niciodată, nici măcar dacă am o proble… şi tu ştii că am avut problemă personală.

POP RAREŞ VASILE: Da.

STELUŢA: Şi nu m-a băgat nimeni în nicio seamă… stai, mă fată, că nu se poate să nu rezolv, hai să vedem ce probleme ai, ce… nu…. da’ astăzi deja mi s-au dat două telefoane. Cum stau că eu sunt un om foarte important că eu aşa şi … deci astăzi deja am primit două telefoane de la partid şi nu eu că am primit toţi să nu cumva să crezi că m-o sunat pe mine.

POP RAREŞ VASILE: Da.

STELUŢA: Ne-o sunat pe toţi parlamentarii.

POP RAREŞ VASILE: Hm şi-o dat seama c-o sărit calu’.

STELUŢA: Nu şi-o dat seama că fiecare vot contează la ora asta că până acuma te-o dat afară pe bandă rulantă, pac-pac-pac-pac-pac! Şi io i-am … (-n.n. înjură)  la MÂNZAT că m-am … aşa m-am enervat de nn-am mai putut şi am zis: tu … ţi-o ieşit licitaţia, mă, nu ţi-o ieşit o licitaţie, ţi-o dat greş, ţi-o… Îţi dai seama unde am ajuns, mă, la ce discuţie şi boul ăla, mă, poate o înregistrat cineva, vine şi spune că o spus STELUŢA din şpăgi. Io n-am spus, mă, aşa, am spus că din banii, pe care-i ia acolo, din salarii, din ce, domnule, are salariu de o sută şaptezeci de milioane.

POP RAREŞ VASILE: Ştiu.

STELUŢA: Nu-mi cere mie să susţin partidu’ şi nu veni tu să-mi spui mie că eu trebuie să dau la partid o sută treizeci de milioane. De unde le scot, mă? De unde le scot chestiile alea că eu n-am… le-a rămas cu un un leu datorie la partid. Mie nu mi-o dat nimeni în afară de tine şi de tine MIRCEA ABRUDAN că mi-o dat zece-douăzeci de milioane, care au fost bun, o fost un lucru extraordinar că am mai salvat nişte chestii, dar faţă de campanie o fost nesemnificativ, faţă de ce-o primit alţii.

POP RAREŞ VASILE: Da’ eu ştiu, mă, hm.

STELUŢA: Şi atuncea tu vii să-mi spui mie că eu tre’ … da’ pentru ce că eu n-am, eu n-am, eu n-am folosit nimic din materialele alea. Nu, în fine, îi foarte nasoală chestia.

POP RAREŞ VASILE: Nu ştiu, nu, nu, nu… eu.

STELUŢA: Deci mi-i o scârbă de nu…

POP RAREŞ VASILE: Şi mie.

STELUŢA: Nu mai vreau să-i văd.

POP RAREŞ VASILE: Eu îi îi… azi îi prima zi când am venit la biroul ăsta judeţean de când nu s-o făcut alegerile şi aşa că ne-o sunat şi o zis să venim toţi directorii, atât. Da’ nu…

STELUŢA: Vai da’ ce rău îmi pare, da’ acuma data viitoare o să-i spun la MÂNZAT foarte… bă, tu mie îmi, tu îmi reproşezi mie? Da’ ce vrei? Să mă duc eu să-ţi fac ţie campanie la tine pe colegiu? Da’ ce interes am eu să mă duc la tine pe colegiu, mă? Tu vorbeşti, mă? Ai scos douăşuna de voturi, mă, în delegaţia permanentă pentru parlamentare! Tu vorbeşti că eu sunt deputat, mă? Şi eşti preşedinte, nu te-o votat oamenii tăi din Dej, mă!

POP RAREŞ VASILE: Susţinerea preşedintelui, cu susţinerea preşedintelui.

STELUŢA: Şi MARIUS NICOARĂ care s-o dus şi ţi-o făcut campanie ca pentru el, mă! Şi eşti în partidu’ ăsta de douăzeci de ani! Şi eu am luat de tri’ ori mai mult decât tine voturi în competiţie cu PETRAN, nu cu ZLATI. No în fine … (-n.n. înjură) ne vedem mâine la delegaţia iniţială.

POP RAREŞ VASILE: Ne vedem.

STELUŢA: Am zis că nu mă duc, da’ mă duc că probabil că …

POP RAREŞ VASILE: Treaba lui, STELUŢA.

STELUŢA: Se va lua de mine că io, io l-am atacat astăzi un pic pe UIOREANU la televizor.

POP RAREŞ VASILE: Nu, trăbă’ mers, trăbă’ s… tu eşti o voce, care eşti avizată în partidu’ ăsta să vorbeşti şi chiar îţi poţi permite.

STELUŢA: Da’ nu-i interesează, mă, nu-i interesează.

POP RAREŞ VASILE: Deci nu-i interesează. ELENA UIOREANU se duce de trei ori pe zi la nu ştiu ce Voce a Partidelor. Pe mine nu m-o chemat niciodată. Niciodată că are partidul alocat minute. Spaţiu de emisie. Nu te supăra, mă, noi vrem să câştigăm sau vrem să pierdem? Dacă vrei să-i omori pe toţi, care-s în juru’ lui NICOARĂ, atuncea OK sau care crezi tu c-o fost în juru’ lui NICOARĂ. Omoară-i.

POP RAREŞ VASILE: Eu pe NICOARĂ-l văd foarte relaxat şi foarte puternic. Deci eu pe NICOARĂ-l văd mai puternic ca niciodată. Ai văzut azi, o venit, o stat cinşpe’ minute, n-o venit ăsta, s-o ridica şi-o plecat, îl… (-n.n. înjură). Io am o întrebare: NICOARĂ-i preşedinte executiv, vicepreşedinte executiv sau ă…

STELUŢA: Îi vicepreşedinte executiv.

POP RAREŞ VASILE: Corect înseamnă că-i mai tare ca UIOREANU.

STELUŢA: Da, da, da, da, da. No, om vedea. Nu ştiu… MIHAI ce face?

POP RAREŞ VASILE: MIHAI îi cu nunta, tăt împarte invitaţii şi asta-i…

STELUŢA: D’-apoi deja de-acuma împarte invitaţii pentru mai, mă?

POP RAREŞ VASILE: D’-apoi îţi dai seama, STELUŢA, că cică ăsta vrea să facă nuntă cu o mie şi ceva de oameni.

STELUŢA: Doamne, iartă-mă!

POP RAREŞ VASILE: Deci…

STELUŢA: Nici nu mă gândesc câte bu… unde te duci la budă acolo?

POP RAREŞ VASILE: Da, asta am zis şi io, deci îs foarte curios. Iasă o ţigănie acolo de numa’, da’ el asta-şi doreşte.

STELUŢA: În fine, fiecare cu nunta lui.

POP RAREŞ VASILE: Corect.

STELUŢA: Doamne, dă să iasă bine.

POP RAREŞ VASILE: Corect.

STELUŢA: No bine, RAREŞ, bine.

POP RAREŞ VASILE: STELUŢA, ne vedem mâine.

STELUŢA: Bine, te-am pupat.

POP RAREŞ VASILE: No bine, pa! Noapte bună! Pa!

STELUŢA: Noapte bună!

La ora de seara revenim cu un incident electoral la Floresti, avand-o in prim-plan pe aceeasi vedeta.

 

Surse : Realitatea, Gazeta de Cluj

About Author