Cine orchestreaza si de ce atacurile impotriva CTP ? Atat de tare a crescut Horia Sulea ?

DSCF0812

Sursele Vocea Clujului identifica existenta unui nucleu PSD speriat de posibila candidatura a lui Horia Sulea. Avand in spate sustinerea Bucurestiului, cu un colegiu de securitate si aparare in spate, acesta poate candida si smulge orice functie PSD-ului. Ca atare, se incearca lovituri repetate, de catre gruparile online rosii, avand ca tema realizarile primarului din Floresti. Ultima gaselnita, CTP.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, procurorii au redactat mandate de reținere pentru vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj Ioan Oleleu și liderul PSD Cluj Remus Lăpușan. Aceștia ar fi acuzați în cauza disjunsă din dosarul de luare de mită al lui Horea Uioreanu. Potrivit acelorași surse, se fac presiuni de la București ca Remus Lăpușan să fie trecut cu vederea, motiv pentru care acestea nu au fost puse încă în executare.

Procurorii DNA Cluj susţin că Oleleu s-a implicat direct şi a făcut presiuni asupra celor doi membri ai comisiei paritare care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Cluj şi are ca rol emiterea licenţelor de transport pentru diferite rute şi destinaţii. ”Numitul Ioan Oleleu a făcut presiuni asupra membrilor comisiei, – asupra lui David Octavian în mod direct, iar asupra lui Magyarosi Dana, prin intermediul lui Lungu Irinel Eugenia, şef al ARR Cluj, pentru anularea licitaţiei şi reluarea procedurii. Demersurile vicepreşedintului CJ Cluj au avut loc de această manieră, în condiţiile în care documentele deţinute în cadrul comisiei avantajau net societatea Fany Prestări Servicii SRL, concurenta grupului Alis”, se arată în document.

De menţionat faptul că David Octavian este angajatul Consiliului Judeţean Cluj, deci subordonat lui Oleleu, în timp ce Dana Magyarosi este angajată la ARR Cluj, unde director este Irinel Lungu, susţinută de PSD Cluj, şi membru marcant al acestui partid.

În plus, s-ar fi ”orchestrat” și o campanie îndreptată împotriva firmei Fany Prestări Servicii SRL, care a câştigat licitaţia privind atribuirea unui licenţe de traseu.

Ulterior, procurorii DNA au cerut arestarea patronilor acestei firmei, Ştefan şi Olezia Cadar pe care i-au acuzat de dare de mită.

Anchetatorii au notat că la inceputul lui 2014, Lăpușan și Oleleu au susținut boicotul mediatic împotriva Fany pentru anularea rezultatului licitației. Asta in conditiile in care  din 2014 punctajele la acordarea licențelor de traseu nu mai țin cont de vechimile operatorului pe traseul respectiv, situatie ce aducea un avantaj pentru operatorul local sa castige traseul Floresti – Cluj-Napoca ruta cu incasari anuale de circa 3 milioane de euro”, scrie CLUJUST.ro.

Contactați de CLUJUST, cei doi polticieni au declarat că nu au nimic de-a face cu cei menționați mai sus și nu au fost niciodată la DNA. Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, a răspuns informațiilor publicate de Gazeta de Cluj, ținând să sublinieze că ”Afirmațiile din prezentul articol sunt false și calomnioase, aceasta neavând nici o legătură cu realitatea.”

Surse mentionate : Stiri de Cluj

Clădire nouă pentru școală în Florești. Investiție de peste 10 milioane lei. Urmează grădinița

Licitația privind realizarea unei noi școli în Florești a fost demarată. Anunțul de cerere ofertă...

Închide