La Cluj, face tusa politic vorbind, Horia Sulea. Datorita realizarilor din administratie ?

H

Clasa politica se misca lent in Romania. Liberalii clujeni, intre Seplecan si Nicoara, ii canta Stille Nacht lui Iohannis. Nu cred ca va tine mult timp figura.Nealiniat, cu o forta de leader care nu sta la discutii neserioase, atentionam acum un an ca exista un demnitar ales, care stie sa se bata si care conduce cea mai mare comuna a Romaniei, Floresti.

Horia Şulea a demarat o serie de investiţii pentru binele floreştenilor: centura de Sud, ministaţia PSI, semaforizarea inteligentă, asfaltarea a 19 străzi, şcoala nouă din Cartierul Cetatea fetei, trecerea în subteran a cablurilor aeriene de pe Avram Iancu şi refacere trotuar, sistematizarea zonei Gh Doja şi realizare parking suprateran. Lucuri absolut necesare pentru bunăstarea floreştenilor. O parte din aceste investiţii au fost demarate, altele sunt în faza de licitaţii, adică o imensă birocraţie comandată de la Bucureşti, pentru ca nimeni să nu mişte nimic în front fără acceptul Armatei de birocraţi roşii de la Bucureşti.

Când o comună cu peste 30.000 de locuitori are un buget de 81,2 milioane lei, din care 55 milioane lei merg la investiţii şi pe lângă acestea se derulează două proiecte sociale cu fonduri europene, pentru unii este un semn de alarmă. Mai ales că administraţia locală a comunei respective este una independentă, ne-aplecată în faţa nici unui zbir de la Judeţ, administraţia locală fiind condusă de un primar liberal într-un ocean roşu de ciudă şi nervi. Este vorba de Floreşti şi de primarul Horia Şulea. Iar în ceea ce priveşte zbirul de la judeţ, aruncaţi un ochi spre Dosarul 3627/117/2014, cu Horia Uioreanu cap de afiş la puşcărie, în arest preventiv. Legat de cei roşii, liberalismul nu se împacă deloc cu lipsa măsurilor ale stângii politice şi cu ducerea economiei pe buza prăpastiei de către Guvernul Ponta. Cu două luni consecutive de declin economic suntem, fără îndoială, în recesiune. Indiferent că miniştrii din Guvernul Ponta ne explică cu mâinile şi cu picioarele, fără argumente, că nu ar fi aşa

Revenind la Floreşti, în această vară, administraţia locală, condusă de primarul Horia Şulea a demarat o serie de investiţii pentru binele floreştenilor: centura de Sud, ministaţia PSI, semaforizarea inteligentă, asfaltarea a 19 străzi, şcoala nouă din Cartierul Cetatea fetei, trecerea în subteran a cablurilor aeriene de pe Avram Iancu şi refacere trotuar, sistematizarea zonei Gh Doja şi realizare parking suprateran. Lucuri absolut necesare pentru bunăstarea floreştenilor. O parte din aceste investiţii au fost demarate, altele sunt în faza de licitaţii, adică o imensă birocraţie comandată de la Bucureşti, pentru ca nimeni să nu mişte nimic în front fără acceptul Armatei de birocraţi roşii de la Bucureşti.

De exemplu licitaţia privind asfaltarea celor 19 străzi: Andrei Muresanu, Fagului, Iazului, Abatorului, Izvorului, Iazul Morii, Colonia de sub Deal, Magnoliei, Narciselor, Sub Cetate 1, Sub Cetate 2, Plopilor 2, Teilor 2, Tineretului, Valea Garbaului 3, Gilaului (sat luna de Sus), Intreprinzatorilor (Luna de Sus), Majesti si Scolii din satul Tauti. Aceasta, după adjudecare a fost contestată de dragul contestării, adică al amânării. Numai că rapid, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice a respins contestarea, investiţia fiind deja în curs de realizare.

La fel UTI Bucuresti a contestat caietul de sarcini pentru “Introducerea sistemului inteligent de semaforizare pe Avram Iancu DN1″. UTI, o firmă al cărei director, spun procurorii DNA, dădea şpagă la Ioan Petran şi Horea Uioreanu, pentru ca cei doi să măsluiască în Copnsiliul Judeţean un contract privind parcarea concesionată către UTI de la Aeroportul clujean. De altfel, omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare al SC UTI este învinuit pentru dare d emită în Dosarul Uioreanu.

În fine, cireaşa de pe tort. Centura de Sud este un obiectiv dorit de toşi floreştenii. Administraţia locală a promis acest obiectiv şi chiar a stabilit un câştigător al licitaţiei. Numai că SC Civitas a contestat rezultatul la CNSC, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Aceasta are 20 de zile pentru a da un verdit. Şi astfel legislatia le permite PERDANTILOR sa blocheze investitiile unei Primarii pentru ca asa vor muschii lor. “Cu toate acestea, vreau să îi liniştesc pe floreşteni. În această toamnă vom demara lucrările la acest proiect, indiferent câte piedici vom avea şi cât vor vrea unii sau alţii să nu realizăm acest obiectiv”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

floresti_maxiÎn primul rând o mică remarcă. Da, floreştenii vor plăti bani grei pentru centură. Administraţia locală caută soluţii pentru un împrumut bancar sau o emisiune de obligaţii municipale pentru a avea banii necesari realizării Centurii. Cine crede că o asemenea Centură sau drum de legătură se realizează cu bani de o casă trăieşte pe altă lume. Interesant este faptul că deşi DN1 zona Floreşti este un punct negru al circulaţiei rutioere la nivel naţional, Guvernul condus de Victor Ponta nu se sinchiseşte în a aloca vreun ban pentru Centură, lăsând tot greul pe umerii floreştenilor. CNADNR nu este interesată de a finanţa acest proiect. De ce?! Simplu! Pentru că primarul Horia Şulea refuză să renunţe la a sa coloana vertebrală şi să se  închine în faţa celor roşii.

Revenind la licitatie, SC CIVITAS SRL a contestat decizia specialistilor din Primaria Floresti privind numele castigatorului “Servicii de proiectare faza PROIECT TEHNIC aferente realizării obiectivului de investiţie„ Drumul de legătură varianta sud”. Licitatia a fost castigata de catre SC Luca Way SRL Bucuresti, care a oferit pretul de 129.997,50 lei fara TVA, iar durata executiei este de 6 luni.

“Drumul de legtura va avea 4,3 kilometri, dintre care doar 80 de metri sunt pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca,inclusiv cu 2 bretele de legatura spre Metro si Polus. Traseul va incepe pe strada Cetatii 1, prin spate pe la Metro si Polus va face jonctiunea, complet pe sol, fara viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, in zona adiacenta depoului de tramvaie din Manastur, drumul Sfantul Ioan, urmand sa existe 7 puncte de legatura cu DN1. Din pacate, guvernantii nu ne ajuta deloc si suntem nevoiti sa construim acest drum pe banii florestenilor. Vom face un imprumut bancar, insa abia dupa ce va fi realizat Proiectul Tehnic, care ne va spune costurile totale. Totusi, aproximez ca aceasta Centura de Sud nu va costa mai mult de 7 milioane de euro. Vom cauta cea mai buna finantare si ii anunt pe floreteni ca in acest moment gradul de indatorare a localitatii este 0! Drumul va avea cate o banda pe sens, rigole ape pluviale si trotuare pe ambele sensuri”, declara primarul Horia Sulea la conferinta de presa sustinuta pe data de 7 august.

Revenind la licitaţie, ia să vedem cine a contestat rezultatul său. SC Civitas SRL Cluj-Napoca a oferit cel mai mic pret, aproximativ 94.000 de lei, infinit mai mic decat a celorlalte 6 societati comerciale prezente la licitatie, insa societatea mai sus-mentionata este o SPECIALISTA in…PRETURI de DUMPING.

florestistiri.ro afirma ca : Prezent la licitatie va pot reda aproape integral dialogul purtat de catre reprezentantului SC Drum Consult SRL Cluj si cel al SC Civitas SRL Cluj.

“Tot cu preturi de sub 100.000 de lei ati venit, din nou?”, a sunat intrebarea adresata reprezentantului SC Civitas.

Un dat scurt din cap a…”DA!” a fost tot raspunsul.

Cine este SC Civitas SRL Cluj-Napoca???

Pe “securistul” Google nu am citit cuvinte frumoase despre respectiva societate.

Ziar de Cluj ne ajuta in acest sens!

Cum castiga Civitas contracte de la Primarie: vine cu oferte sub pretul pietei

“Societatea Civitas Proiectare a gasit reteta perfecta pentru a castiga contracte publice din partea Primariei: vin cu oferte cu mult sub pretul estimat, iar contractul este garantat. Dupa ce a facut studiul de fezabilitate pentru proiectul Bazei Sportive din Gheorgheni la un pret cu 62% mai mic fata de cel estimat, a adaugat in palmares si contractul pentru proiectarea obiectivului, la un pret de cinci ori mai mic fata de costurile estimate.

In afara de cele doua contracte, municipalitatea mai are unul incheiat cu Civitas Proiectare pentru “prestare servicii de verificare tehnica de calitate a proiectelor tehnice si detaliilor de executie”. Si aici, oferta a fost de trei ori mai mica fata de concurentii Megavox Proiect, care au ofertat 5,9% din “valoarea de proiectare exprimata in lei fara TVA”.

Civitas Proiectare a avut o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri anul trecut: daca in 2012 cifra de afaceri era de 422.000 de lei, anul trecut a crescut de patru ori, ajungand la aproape 1,7 milioane de lei. Profitul inregistrat anul trecut a fost de aproape 50.000 de lei.

Societatea, infiintata in martie 2012, ii apartine Dacianei Bercan, care detinea parti sociale si la societatea 4Invest din grupul de firme a lui Vasile Bercan, unul dintre privilegiatii contractelor cu Primaria, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. 4Invest a avut in anii trecuti mai multe contracte pentru reparatii scoli si gradinite precum si pentru constructia unor imobile.”

– http://www.ziardecluj.ro/cum-castiga-civitas-contracte-de-la-primarie-vine-cu-oferte-sub-pretul-pietei –

Proiectantul bazei sportive din Gheorgheni a castigat licitatia cu un pret de dumping

Firma Civitas Proiectare, cea care a si facut studiul de fezabilitate pentru proiectul Bazei Sportive din Gheorgheni la un pret cu 62% mai mic fata de cel estimat, este acum castigatoarea licitatiei pentru proiectarea aceluiasi obiectiv. Strategia abordata de firma infiintata in 2012, de a oferta preturi mult sub estimarea beneficiarului, a dat roade si de aceasta data: contractul cu Civitas Proiectare se va incheia la 93.000 de lei, dupa ce municipalitatea a estimat costuri de 536.000 de lei.

In total s-au depus sapte oferte, cea castigatoare fiind de 5,6 ori mai mica decat pretul estimat. SC Building Olm SRL a ofertat 195.000 de lei, Arhi Dinamic SRL – 123.000 de lei, Dico si Tiganas – 299.000 de lei, Asocierea SC Exe Company si SC Exe SRL 114.000 de lei, iar Asocierea SC Planwerk SRL si SC Relians Corp SRL – 424.000 de lei.

Investitia este finantata din fonduri europene, iar proiectul trebuie sa fie gata in trei luni de la semnarea contractului.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali in luna noiembrie baza sportiva se va construi pe terenul municipalitatii de o suprafata de peste 93.000 de metri patrati, iar investitia se ridica la peste 22 de milioane de lei, plus TVA.

“Amenajarile constau in realizarea de alei si piste de alergare si ciclism, terenuri de fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness; loc de joaca pentru copii, parc de aventura, paintball, amfiteatru in aer liber, zona verde cu plante perene si in zona terenurilor sportive, zona impadurita, cladiri: polivalenta, alimentatie publica, administratie”, se arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local.
Suprafata construita urmeaza sa fie de peste 2.000 de metri patrati, terenurile vor depasi 13.000 de metri patrati, iar 64.000 de metri patrati vor fi spatiu verde. Studiul de fezabilitate a fost intocmit de SC Civitas Proiectare pentru un pret mult mai mic – 38% din cel estimat. Contractul a fost estimat la 75.000 de lei, iar Civitas Proiectare a venit cu oferta de 29.000 de lei.

Acum si proiectul obiectivului va fi facut de aceeasi societate, pentru un pret de cinci ori mai mic fata de cel estimat.

Societatea ii apartine Dacianei Bercan, care detine parti sociale si la societatea 4Invest din grupul de firme a lui Vasile Bercan, unul dintre privilegiatii contractelor cu Primaria, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. 4Invest a avut in anii trecuti mai multe contracte pentru reparatii scoli si gradinite precum si pentru constructia unor imobile.”

http://www.ziardecluj.ro/proiectantul-bazei-sportive-din-gheorgheni-castigat-licitatia-cu-un-pret-de-dumping

Despre Autor