Dor de mama

21

Am visat-o cum imi povestea. Cu un limbaj mult mai elevat decat l-am avut eu vreodata. Dupa plecarea ei, viata mea s-a rupt in doua : inainte si dupa moartea ei. Ieri ma privea zambind, cu o usoara ironie in priviri.

Ea vorbeste pentru mine, uneori, cu prietenele ei justificand atitudinea mea usor mizantropa. Este frumoasa sufleteste si trupeste. Ii  deslusesc fiecare trasatura a fetei, ochii caprui care imi aruncau unor sageti de furie.

Am ramas intr-o tara ciudata. Care i-a facut mult rau. Multi dintre cei care au lovit-o, au fost la randul lor loviti. De DNA sau de disparitie. Altii, spera sa scape.

In cativa ani, statul roman nu va mai avea in proprietatea sa nici un metru patrat din cladirile aflate in centrul Clujului si in zona limitrofa a acestuia. Toate cladirile din centrul istoric al municipiului vor fi retrocedate cultelor religioase.

In Cluj-Napoca exista o lista de cereri de retrocedare pentru 165 de imobile – cladiri sau terenuri. O parte dintre acestea au fost deja retrocedate si atribuite solicitantilor, iar la altele s-a restituit doar nuda proprietate, chiriasii ramanand in spatiu. O alta categorie este cea a spatiilor neidentificate inca.

De asemenea, exista spatii care nu pot retrocedate, si anume terenuri pe care acum sunt artere rutiere majore. Deocamdata. 

Mama a luptat cu un sistem mafiot scarbos. In 11 noiembrie 2009, la cateva luni dupa ce implinea 70 de ani, Romania i-a facut un cadou. I-a luat casa, spunand totusi ca era de buna credinta la cumparare.

Nu a trecut peste evacuarea din casa pe care o iubea. A facut AVC si m-a lasat sa continui eu lupta.

Ei, cu mine e mult mai greu. Ce-i rau, nu piere…

 

Subscribe To Our Newsletter

La Mare, lumile se apropie

Cu mic, cu mare, in august mergem la mare. Ca peste tot e soare, autostrazi...

Închide