Ziua Interactiunii Om-Animal la Festivalul Colours of Cluj

In cadrul Festivalului Colours of Cluj a avut loc astazi Ziua Interactiunii Om-Animal, care s-a desfasurat pe Cetatuie, in parcul aflat in imediata vecinatate a Turnului Parasutistilor.

Am urcat spre Cetatuie dinspre malul Somesului. M-au intampinat niste scari colorate, in cele patru culori ale festivalului. De o parte si de alta a scarilor era un adevarat paradis.

Cand am ajuns la locul unde urma sa se desfasoare Ziua Interactiunii Om-Animal, cei de la Asociatia Arca lui Noe pentru protectia animalelor isi instalau standurile. Peste putin timp si-au facut aparitia cei zece catei aflati in adapostul asociatiei, care erau disponibili pentru adoptie. Au mai fost aduse doua pisici si un dihor.

Au fost prezenti si cei de la Vivariul Universitatii „Babes-Bolyai”, care au adus un sarpe, o iguana, o tarantula si cativa gandaci.

Un alt element interesant al acestei activitati l-a reprezentat prezenta reprezentantilor Asociatiei Dog Assist, al caror obiect de activitate il constituie terapia complementara asistata de animale. Mai multe detalii despre aceasta asociatie gasiti aici.

A fost prezent si un cal pe care doritorii il puteau calari. Numele lui este Gelu si mai multe detalii puteti gasi aici.

De asemenea, exista un radio pe tema animalelor, care poate fi accesat aici.

Yoata organizarea de exceptie a acestui eveniment se datoreaza Institutului de Cercetare a Interactiunii Om-Animal.

animal 079animal 086animal 122animal 143animal 097

 

 

 

Descoperind un nou univers

Nu poti invata pe nimeni nimic, dar ii potia juta sa se descopere (Galileo Galilei)...

Închide