Clujul are un primar cu master in securitate si aparare nationala

sua-steag

Probabil ca multa lume il cunoaste. Ca sa pui problema securitatii nationale, in 2014, trebuie ca cineva sa te remarce. Printr-o pozitie  europeana si pro-americana ferma. In Ardeal pro-romaneasca, cu respectul legii. Deci nu pe axa Viena -Budapesta-Bucuresti. Inseamna sa treci peste filtrele serviciilor. Nu cele  care livreaza pizza acasa.

De ce Horia Sulea ?

Pentru ca are cu ce gandi, spre deosebire de Seplecan, spre exemplu. Pentru ca te chinui degeaba sa-l „agati”, omul e curat, iar singurul lucru pe care i-l poti reprosa este ca, uneori greseste, deoarece munceste.

Pentru ca spre deosebire de politrucul PSD-ist, el a intrat avand banii lui in politica. Nu s-a murdarit cu Fany, Napoca, sau alte rahaturi tipice mitei clujene. Nu face nici fifty-fifty. Foloseste masina personala, nu aeroporturile si nu intoarce banii publici spre el. Periculos, nu ? De asta enerveaza. Ajuta pe oricine poate.

Comunistii PSD-isti musca pe la spate. Dar v-ati gandit cum arata spatele lui Sulea ? A unui hocheist ?

Pericolul e ca are in spate comunitatea, iar aici nu mai ai ce face. Pe floresteni nu-i mai duci cu presul. Simt putoarea de comunist de departe.

Parerea mea e, ca omul creste prea tare, comunitatea floresteana odata cu el si asta irita. Pai cine e un posibil contracandidat ? Buzan ?

Pai, in trecutul lui Horia Sulea nu apar comunistii sau securistii.

E adevarat, nu are inteligenta lui Seplecan si nici caracterul lui Nicoara. Nici „credinta” sau religia banului public model Andreica.

Prin sat, se vorbeste ca e posibil ca Sulea sa nu mai doreasca un alt mandat. Acum, nimeni nu-i prost, sa creada ca la Colegiu te ia fiindca esti primarul din Floresti. In doi ani, probabil ca va fi la Bucuresti, sau undeva in Europa.

M-am intrebat cine-l suna ca sa-i multumeasca, nu ca sa-i spuna ca refuleaza prin unele parti canalul, ca asfaltul nu e ca in Germania, ca lumina e prea alba, noaptea.

Probabil ca se va gati un papitoi sa candideze si sa castige primaria. Vom avea atunci din nou Fany in Floresti. Fara petitii. Vom injura si vom scrie, in lupta „nobila” pentru Floresti. Un primar pe modelul celui care te mintea zambind.

Pe atunci, sper sa aud de Floresti, din ziare. Atunci, Vocea Clujului va tacea, in sfarsit.

Pentru ca nu va mai lupta pentru comunitate. Dintr-un motiv simplu. Voi avea 50 de ani si ma voi ocupa numai de femei.

Cat mai pot inca.

Despre Autor