Cu copiii, despre credinta, in Floresti

DSCF0892

Astazi, caminul cultural din Floresti s-a umplut de copii. Glasurile lor, asemeni ingerasilor, rasunau vesele inainte de inceperea manifestarii. Ma uitam cu mirare, cata stralucire au in ochi. Ma simteam incapabil sa scot un cuvant.

Am realizat ca prin acest proiect, se invata adevarata diferenta intre credinta si religie. Eventual si punctele comune. Nu am simtit o indoctrinare fortata, nici sindromul plictiselii cronice care apare deseori la manifestari in care limbajul de lemn apare cu predilectie.

S-a dorit un dialog despre credinta adevarata, in care, dogmele religioase habotnice nu-si gasesc locul. Am simtit poate, ca la Floresti, copiii de cristal ai Romaniei, ne vor conduce pe drumul ce duce spre casa. Totodata, pe modelul “going back to our roots”, s-a reinviat, crezul adanc al poporului roman. Fara obstinatie. Cu decenta.

As putea scrie toata noaptea despre acesti copii. Cate ceva, totusi, despre proiect.

Comuna Floreşti a iniţiat acest proiect pentru a-şi dezvolta, pe de o parte, sectorul turistic şi să profite, astfel, de pe urma poziţionării sale avantajoase. Pe de altă parte, avand un vecin precum mun. Cluj Napoca este nevoie ca şi comuna să işi întărească identitatea pentru a nu fi confundat cu zona periurbană şi doar cu aceasta. 

Promovarea obiectivelor turistice reprezentate de 7 edificii ecumenice din comuna Floreşti, jud. Cluj; impunerea pe piaţa regională şi nationala a unei noi destinatii turistice de tip turism cultural, respectiv turism de weekend. Achiziţia propusă se realizează în cadrul proiectului “Floreşti – străveche vatră istorică şi ecumenică, cod SMIS 27954, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa Prioritară 5 – Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de Intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinţie turistică”.
Obiectivul general al proiectului este promovarea obiectivelor turistice reprezentate de 7 edifici ecumenice din comuna Floreşti, jud. Cluj, şi impunerea astfel pe piaţa regională şi naţională a unei noi destinaţii turistice de tip “turism cultural”, respectiv “turism de weekend”.
Obiectivele specifice sunt:
-popularizarea obiectivelor turistice în rândul mai multor categorii de grupuri ţintă prin: participarea la 4 târguri de turism; organizarea a 2 evenimente culturale; organizarea a 7 expoziţii tematice; organizarea unei conferinţe şcolare; realizarea unui film de promovare; realizarea a 2 emisiuni turistice
– dezvoltarea unor instrumente de promovare şi informare în formă tipărită şi a unui site conţinând o bază de informaţii turistice
-creşterea numărului de turişti în com. Floreşti cu min. 5% până la sfârşitul proiectului

Vezi mai multe pe :

http://www.florestiulecumenic.ro

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

PROGRAM CM 2014. MECIURILE de la CM 2014 şi transmisiile TV

PROGRAM CM 2014 GRUPA A 12 IUNIE, TVR 1 (23.00): Brazilia – Croaţia 13 IUNIE, TVR...

Închide