Știri 

Mafia C.N.A.D.R. Alo, DNA ?

DSCF0807Vocea Clujului a semnalat pe cale oficiala, despre diverse nereguli asumate de firmele capusa C.N.A.D.R. Se pare ca demersurile nu au fost inutile !

SRI si DNA lucreaza magistral.

Ar trebui poate ca in extenso, cercetarile sa fie efectuate de organele abilitate, avand in vedere numarul imens de procese, peste 5000 ! pe subiectul rovinietei. Si daca banii ajung in buzunarul Statului, sau, ca in cazul de fata, in buzunarul infractorilor.

Potrivit încheierii judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj, martorul Marius Răzvan Pop, în declaraţia aflată la fila nr. 88 din dosarul de urmărire penală arată textual: ”tot în acea perioadă din toamna 2012, probabil în octombrie, la sediul Cluj, s-a prezentat numitul Vădean, director al firmei Diferit S.R.L., care a lăsat la secretara preşedintelui Uioreanu un plic maro în care se afla suma de 45 000 de lei. Secretara aştepta să revină preşedintele la birou şi când acesta a revenit în instituţie a întrebat ce conţine plicul şi de la cine provine. Cum secretara nu a ştiut să dea datele cerute, preşedintele a solicitat secretarei să deschidă plicul. De faţă era şi secretara M.L.. S-a constatat că în plic se afla suma de 45 000 de lei, am apărut şi eu în birou, iar preşedintele mi-a cerut să verific, să aflu de unde sunt banii. Pentru că nu aveam datele necesare şi secretara nu a ştiut să mă lămurească cu nimic, am luat decizia de a cumpăra un bec cu ultraviolete pentru a verifica banii. Am văzut că totul este în regulă şi i-am spus preşedintelui că banii nu sunt marcaţi. La circa două zile am aflat că numitul Cecan Eugen, director la C.N.A.D.R. i-a cerut omului de afaceri ce deţine firma Diferit să aducă preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj suma de 10 000 euro sau echivalent în lei în regim de urgenţă, banii fiind necesari preşedintelui”.

În iarna lui 2012, firma Diferit a câștigat contractul de deszăpezire a drumurilor naționale din regiune în valoare de peste 2 milioane de euro.  Tot Diferit a deszăpezit drumurile din zona DRDP și în 2013 .

Seful DRDP Cluj, Eugen Cecan, a spus că din moment ce DRDP nu are personalitate juridică proprie el nu este incompatibil. El spune că și-a verificat statul înainte de a deveni consilier județean, după plecarea deputaților. Mai precis, Eugen Cecan a devenit consilier județean după ce foștii consilieri județeni Aurelia Cristea(PSD) și Adrian Oros(PNL) au fost aleși deputați în decembrie 2012.(Gazeta de Cluj)

Firma Diferit SRL este detinuta de Nicolae Petri, iar in 2012 a avut o cifra de afaceri de 114 milioane de lei, si profit de 10 milioane de lei.Kiat este o firma cu actionariat turcesc, asociati fiind Mustafa Bekar, Atalay Deniz si Tamer Atalay. Tamer Atalay este si administrator al King Industrial Enterprises. In iulie 2006, King Industrial Enterprises a obtinut un contract important de la Primaria Cluj-Napoca, pentru amenajarea si dotarea mai multor locuri de joaca pentru copii cu tobogane, in valoare de 30 de milioane de lei. In 2012, cifra de afaceri a societatii SC Kiat Group Construct SRL a fost de 28 de milioane de lei, iar profitul a ajuns la 6,7 milioane de lei.

Vom reveni.

Related posts

Despre Romania cu Horia Sulea

Poate ca brandingul nu e la indemana tuturor. A face branding presupune mai intai, cunoastere. Apoi implicare. Subiectul Romania ca...

Închide