Unde mergi la Inviere ?

DSCF0605Ma gandeam ca burlac convins ca voi merge cu prietenii din PNL Floresti. Apoi, ma gandeam sa trag un chef  liberal cu „Cei mai iubiti dintre pamanteni…”. Da, „frumosii nebuni ai marilor orase” se vor retrage pe Valea Garboului, unde se inalta biserica lui Dumnezeu pana sus, la ceruri. Acolo, in seara asta, urmau sa fie pusi pestisori in acvariu si crucea sa fie asezata la locul ei.

De la inceput, simti energia locului. Si a preotilor. Care pastreaza intocmai traditia. Biserica are inauntru loc de joaca pentru copii. Cei de cristal, care ne vor scapa de comunisti si canoane. Chiar bisericesti, cum se aude prin sat. Te intrebi de ce e plina biserica si la alta din Floresti nu prea vin oameni. Pai, fiindca in biserica lui Ovidiu nu miroase a comunism sau a dictatura.

Na, iar o sa ma afuriseasca preotul de la cealalta biserica, ca-i „fur” credinciosi si ramane fara parohie. Eu, sincer cred ca astazi, nu mai poti manipula constiinte. Poti cumpara cu bani, dar nu poti convinge.

De asta, cred ca la inviere, voi face ca Iisus. Voi rasturna mesele negustorilor preoti si ii voi alege doar pe cei neafiliati, puterii vremelnice.

Ii voi alege pe cei care au contract doar cu Iisus. Deci nu voi merge nici la catedrala in Cluj, mi-e frica sa nu dau iar peste un politician inconjurat de SPP-isti. Iar eu de Inviere, ma reculeg, nu vreau circ…

Mda, asa voi face…

Doner kebab ca in Germania, in Floresti

Incep sa cred in miracole. Spatiu mic, dar multa caldura. Mi se da limonada gratis....

Închide