Norica Nicolai, sau cum sa accesezi fonduri la Floresti

DSCF0390Europarlamentarul PNL Norica Nicolai s-a aflat azi dimineaţă la Floreşti, alături de primarul comunei, Horia Şulea, unde au prezentat o serie de aspecte ale acesării de fonduri europene.

„Este vorba de o discuţie axată pe administraţie locală şi susţinerea proiectelor europene de către europarlamentari. Cu nedisimulată mândrie vă spun că avem deja semnat un proiect POSDRU amplu pe fonduri europene privind reconversia profesională. Asta întrucât lumea este în continuă schimbare şi avem nevoie de profesionişti în meserii noi, cerute de angajatori. Astfel, vom crea forţă de muncă şi vom antrena agenţi economici, lucru ce va duce şi la un plus la bugetul local şi naţional. Apoi, avem semnat un alt proiect, în valoare de 79.000 euro, pentru construire Punct de Informare Turistică, proiect care se îmbină cu unul în derulare deja, Floreşti, străveche vatră culturală şi ecumenică. Pe măsura 3.2.2 este aproape de semnare un proiect de 100.000 de uro eligibili, pentru achiziţionare maşină proprie de pompieri. Avem şi alte proiecte, în diferite faze, unde un aport deosebit a avut europarlamentarul PNL Norica Nicolai: unul este de 9 milioane lei, altul de 11 milioane aproape aprobat şi un altul de 30 milioane li. În Floreşti avem peste 33.000 de locuitori, majoritatea tineri, între 30-35 de ani, iar acestora trebuie create şanse la dezvoltare,  trebuie oferite locuri de muncă şi trebuie specializaţi în meseriile care se cer azi. Cei peste 1.500 de agenţi economici de pe raza comunei, care aduc 78% din bugetul de venituri proprii, de abia aşteaptă formarea profesională a acestor tineri locuitori ai comunei”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

„Viitorul comunelor stă în accesarea de fonduri europene. Am avut la Bruxelles, la iniţiativa mea, prima conferinţă a grupurilor de acţiune locală. Este deja un proiect permanent, care implică reprezntanţi din 9 judeţe. Realizăm parteneriate cu Belgia, informăm în timp real liderii regionali legat de cerinţele pieţei belgiene şi de noutăţile legislative, precum şi de know how-ul acesării de fonduri europene. De asemena, lucrăm din plin la un material privind noile norme de accesare fonduri europene pentru noul exerciţiu bugetar european 2014-2020. Avem şi proiecte de promovare, turistică de exemplu, proiecte de parteneriat. Trebuie să ne asumăm o participare la jocurile europene din postura de parteneri şi jucători egali cu orice alt stat din Europa”, a declarat europarlamentarul PNL Norica Nicolai.

 

Centru de excelenta in IT in Floresti

” La ora actuala, nimeni nu poate sa nu ia in considerare inovatia in domeniul IT. Salut si incurajez, deopotriva initiativa domnului Alex Tulai, de la Cluj Innovation Day. Florestiul poate deveni un centru de excelenta in domeniul IT, integrat proiectelor metropolitane. Reprezentarea slaba la nivelul CEBIT  a Romaniei, este o problema de management guvernamental. Provocarile din domeniul green IT si cyber security au devenit o constanta a zilelor noastre. ”

Boc a devenit jenant ca om politic, ca ardelean

 

„Am auzit că preşedintele PDL Vasile Blaga a înaintat idea unei alianţe cu PNL. Salut declaraţia, este o ofertă interesantă, pe care o vom analiza. Ar fi o lovitură cruntă pentru Băsescu. Oricum, legat de PDL, notez faptul că este jenant ca Emil Boc să nu participe la mitingul PDL. Jenant ca om politic, jenant ca ardelean vertical. Pentru că datorită partidului a ajuns Boc cea ce este, datorită partidului a ajuns premier. Din păcate nu avem o clasă politică, avem doar politicieni care supravieţuiesc. Opoziţia pe care o face PNL este o şansă extraordinară pt crearea unei clase politice verticale şi responsabile”, a punctat Norica Nicolai, europalamentar PNL.

 

Art.276 incalca legislatia europeana

 

„Este o mare porcărie. Preşedintele a trimis înapoi la Parlament la reexaminare actul prin care se abroga articolul 276 Cod Penal, cel care incriminează fapta persoanei ce face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de judecător sau de organele de urmărire a unei infracţiuni. Este o mare porcărie. Un imens atac la libertatea presei. Articolul respectiv trebuie abrogat, iar noi, PNL, ne vom bate pentru acest lucru. Menţinerea sa este în contradicţie cu Articolul 6 al Convenţiei Europen şi cu o puzderie de decizii CEDO. Practic el blochează transparenţa în Justiţie. S-au cheltuit 130 milioane de euro pentru aplicarea noilor Coduri, dar încă avem foarte multe lacune. Au fost bani aruncaţi pe geam”, a spus europarlamentarul Norica Nicolai, PNL.

 

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights