septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

PNL se duce direct in cap fara o coalitie

uiorUn sondaj IRES confirmă tendinţa crescătoare a PMP în sondaje, în timp ce PDL scade. Alte vești proaste pentru PDL, dar și pentru PNL: nici alegătorii lor nu cred într-o victorie a acestora la europarlamentare.

44% dintre cei chestionați de IRES susțin că sigur vor merge la vot la alegerile europarlamentare din 25 mai, în timp ce 13% spun că sigur nu vor merge la acest scrutin.

 

Opțiunile se împart astfel: PSD – 41%, PNL – 17%  PDL – 14%, Partidul Mișcarea Populară – 9%, UDMR – 6%, PP-DD – 5% Forța Civică – 3%.

 

Sondajul IRES confirmă barometrul recent al INSCOP Research, care indica o creștere a PMP la 10% și o diminuare a PDL la 14%.

 

Nici votanții PNL și PDL nu cred în partidele lor

 

Întrebați cine cred că va câștiga alegerile europarlamentare, 61% dintre repondenți au indicat PSD. Numai 8% dintre votanți cred că PNL va câștiga și numai 6% au indicat PDL. Faptul că mici votanții PNL și PDL nu cred în partidele lor victoria partidelor lor ar trebui să-i îngrijoreze pe liderii acestora, pentru că electoratul demobilizat are tendința de a nu se prezenta la vot.

 

 

About Author