De ce Florestiul a devenit unic

Fotografie0024Suparare mare. S-a intors omul lui Sulea din Germania. A plecat liberal si tot liberal s-a intors. In mentalitate. Europa s-a saturat de comunisti. Miros altfel decat noi. Am simtit asta in intalnirile de la Nuernberg si Reutlingen.

Intr-un guvern care pare downlodat dintr-un thriller, Florestiul apare ca o oaza de salvare pentru cei care nu au iubit USCR sau PCR-ul. Cu membrii sai de frunte. Aici monopolul a cedat concurentei.

Aici, oamenii lui Ponta trebuie sa se descalte la intrare. Nu poti intra intr-o casa respectabila, purtand pantofii furati de la Ceausescu. Si multi din oamenii lui Boc trebuie sa se descalte. Vorba lui :” aceeasi Marie, cu alta palarie”. Posedata pe rand de Ion Iliescu si fiul lui Walter Roman.

Ca s-a numit PSD sau PD. Ne-au fraierit pe toti timp de 24 de ani. Se mira ca ii haleste DNA-ul. Ce va fi dupa ce Angie(Angela Merkel) va pune piciorul in pragul romanesc ?

Pana atunci, Florestiul pare o oaza liberala intr-o tara nostalgica dupa comunism. Locul unde apar universitati in loc sa dispara. In care respectul pentru cetatean se traduce printr-o opozitie pe fata si fara scrupule.

In care chiar daca ai impresia ca puterea e pe viata, legea se aplica. Chiar daca este impotriva ta, tovarase. Stii tu care. Si stii de ce ?

Fiindca Horia Sulea este primar. Restul aspirati sau inspirati, Dumnezeu va stie. La Floresti se invata in scoli inca limba engleza si germana.

Davai viza, panimaiesi ?

 

 

Despre Autor