septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Bodycheck in plin aplicat de Sulea si Boc firmei Fany

dorinaSe pare ca in Cluj si Floresti, legea se aplica fara povesti. Rima este total nesemnicativa, in contextul in care atat Sulea cat, culmea ! chiar Boc fac politici macroeconomice de sorginte liberala.

Începând cu data de 01.03.2014 SC FANY Prestări Servicii SRL  implementează practicarea tarifului unic la bilete şi abonamente pentru  rutele care deservesc locuitorii comunei Floreşti.
Cluj-Napoca – Floreşti: 3 lei/călătorie, 80 lei/abonament lunar Cluj-Napoca – Cetatea Fetei: 3 lei/călătorie, 80 lei/abonament lunar Cluj-Napoca – Tăuţi: 3 lei/călătorie, 80 lei/abonament lunar Cluj-Napoca – Luna de Sus: 3 lei/călătorie, 80 lei/abonament lunar
Prin practicarea tarifului unic, abonamentele şi biletele sunt valabile pe toate rutele menţionate anterior.

Mai mult de cât atât, Fany va introduce abonamente bilunare şi săptămânale, în condiţiile în care până acum se făceau doar abonamente lunare şi doar la începutul fiecărei luni.

Tarif unic abonament săptămânal – 25 lei Tarif unic abonament 2 săptămâni – 40 lei
* Valabilitatea abonamentelor lunare este din prima zi a lunii şi până în ultima zi a lunii pentru care s-a emis abonamentul. * Valabilitatea abonamentelor săptămânale este de luni până duminică.

Vă reamintim că CTP (RATUC) va asigura transportul persoanelor pe ruta Cluj-Napoca-Floreşti pe rute alternative stabilite de Consiliul local Floreşti.

CTP a stabilit preţul de 3 lei pentru un bilet şi de 90 de lei pentru abonament pe Floreşti şi 110 lei pentru Luna de Sus, în preţul abonamentelor fiind cuprinsă şi o linie de transport pentru Cluj-Napoca.

Fany ar putea să se confrunte cu altă problemă. Primarul Emil Boc este hotărât să interzică staţionarea autobuzelor Fany în staţiile CTP de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit caietului de sarcini licitat de Fany, autobuzele companiei pot să oprească doar în Autogara BETA.

comisia juridică va discuta posibilitatea intentării unui proces companiei Fany care folosește ilegal stațiile CTP (RATUC).

”Potrivit caietului de sarcini al licitației câștigate de Fany,  există o singură locație pentru imbarcarea și debarcarea cetățenilor,  Autogara BETA. Cetățenii au semnalat faptul că prezența autobuselor de  la Fany blochează stațiile. Propun  să analizăm oportunitatea ca CTP să  intenteze proces împotriva societății. Am aflat că CJ nu au încheiat  contractele de delegare a traseelor,  propun să le sesizăm să nu încheie  contractele pentru că au fost incalcate condițiile de la licitati. Ei  operează fără contract si incalcă regulile, deoarece opresc și în alte  stații, cele ale CTP”, a declarat Radu Moisin.

Consilierii locali USL au propus o variantă de mijloc, care să fie în ineteresul clujenilor şi a celorlalţi locuitori din zona metropolitană. Să fie stabilite staţii ale RATUC ce să poate fi folosite şi de societăţile de transport private. Propunerea nu a primit însă prea mare susţinere din partea majorităţii din Consiliul local. Radu Moisin afirmând că doar Ministerul transporturilor poate stabili dacă ei ca şi Consiliu local pot să modifice un caiet de sarcini.

Se pare ca dupa 23 de ani, „Corporatia nu mai face legislatia”. Mai mult, cand a incercat sa o faca, DNA a lovit fara mila. Concurenta a generat scaderi de tarife, poate prima oara de la schimbarea regimului Ceausescu. Transportul, in conditii concurentiale, poate functiona pe model European.

Amintesc si multumesc florestenilor care au fost la miting si care au crezut in vorbele lui Sulea, un politician care poate face orice functie intr-un guvern serios, incoruptibil. Nu ma refer la guvernul Ponta, evident, care a reusit sa impresioneze strict prin numarul de arestari de ministrii.

Scandarile de la mitingurile de la Rosia Montana, la care a fost prezenta si Oana Boc, pe care o felicit sincer, au fost sarea si piperul care au generat mitingul din fata Primariei Floresti, unde s-a cerut un transport civilizat.S-a dovedit cu fapte, ca Sulea nu minte. Ca are coloana vertebrala si nu miroase de loc a comunist.

In ciuda problemelor ramase, in Floresti exista proba ca se poate. Am fost doar vreo 40 si un primar. Daca am fi fost 4000, sau chiar 20.000 ?

Unii politicieni, au de ce sa aiba teama de Vocea Clujului. Desi scriu singur acum, incepand cu 1 martie, Vocea Clujului se va deschide pentru orice cetatean care doreste sa schimbe in bine Clujul. Implicit Romania.

Felicitari florestenilor si implicit clujenilor, care au demonstrate barbatie. Nu am fost si nu sunt impresionat de amenintarile primate de la miting incoace. Voi termina ce am inceput, voi face presa pentru simplu fapt ca iubesc asta.

Respecte Horia Sulea !

Respecte, Emil Boc !

Foto : ziua de cluj

Multumesc prietenului meu Mihai Petean

 

 

 

About Author