septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Sulea castiga detasat in fata lui Uioreanu : CTP in Floresti de martisor !

hCTP(fosta RATUC) intra in Floresti. O veste extrem de mult asteptata de floresteni. Inca o data, Horia Sulea si-a tinut promisiunea, dovedind barbatie si inchizand gura carcotasilor de pe la colturi.

Ce ne-a promis la miting a facut. In Floresti, vor opera doua societati de transport : Fany si CTP. Acesta este raspunsul unui adevarat om politic : fapte si nu vorbe.

Uioreanu se vede din nou pus la colt de Sulea. Desi incearca sa domine ceva in PNL, nu ii iese mai nimic. Castigatori de facto sunt Sulea si florestenii.

Liviu Neag, director CTP a fost astazi surprins de noutatea idei promovate de primarul Florestiului : legitimatia de cetatean metropolitan al Clujului. Pentru aceasta, este necesar ca sa ai domiciliul in Floresti, sau in celelalte zone ale metropolei Cluj. Facilitati realmente de necrezut, asemanatoare celor din Germania.

Transportul de persoane în Floreşti va fi asigurat, în paralel, atât de Fany, cât şi de Compania de Transport Public Cluj, fosta RATUC. „Probabil, vor exista trei trasee (Multiserv-Cetăţii 3/2, Tăuţiului –DN1, Floreşti sensul giratoriu-Luna şi un traseu prin partea de Nord). Nu se va circula după un orar fix, ci cu frecvenţe între 3 şi 10 minute, în funcţie de afluxul de călători rezultat în urma unor studii pe care deja le avem. Staţia capăt de traseu în Cluj va fi Bucium Mănăştur. În preţul unui abonament va fi inclus şi un abonament pe o linie din municipiu”, a declarat primarul comunei FLoreşti, liberalul Horia Şulea.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a adus din nou în discuţie aderarea Consiliului Judeţean Cluj la  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ASOCIATIA METROPOLITANA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ ”.

Proiectul de ordine de zi a şedinţei CL Floresti a fost :

1. Proiect de hotărâre privind avizarea regulamentului serviciului public de transport persoane, a caietului de sarcini, aprobarea studiului de oportunitate, a proiectului contractului cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane și mandatarea Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj de a delega gestiunea serviciului de transport public local de persoane la nivelul comunei Floreşti.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării Judeţului Cluj prin Consiliul Judeţean Cluj, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ASOCIATIA METROPOLITANA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ ”.
3. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de înmormantare d-nei Tecari
Emilia Maria, dom. în comuna Floresti, str. Porii nr. 154, ap. 34.
4. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de înmormăntare d-nei Manlup
Rodica, domiciliată în comuna Floreşti, nr. 30, ap. 11.
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei privind solicitanţii care au acces la
locuinţe pentru tineri destinate închirierii şi cele cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor sesiunea ianuarie 2014.
6. Diverse.

Modificarile de la punctul 3 si 4 au fost de drept, nu intram aici in amanunte. Ceea ce a impresionat a fost unitatea tuturor consilierilor, indiferent ca au facut parte din PSD, PDL sau USL. Am remarcat informatiile extrem de bine puse la punct in privinta traficului pe DN1 si al modalitatilor de amplasare al statiilor al consilierului liberal Laar Andras Levente, cat si observatiile juridice fine aduse de consilierul PDL Oltean.

Indiferent de intarzierile si procesele CJ Cluj, in Floresti ne vom plimba cu CTP de martisor.

Se vor crea trei noi trase : În partea de Nord a comunei cu ieșire pe DN1 (ANL-Eroilor- Cetăţii3,2 –Tăuţiului-Poligonului), În partea de Sud a comunei (Plopilor-Someşului-Tineretului-Kogălniceanu-Doja) şi Din vatra satului pana la sensul giratoriu dinspre Luna.

Punctul terminus în Cluj Napoca va fi staţia CLĂBUCET/SIRENA.

Traseele vor fi comune, abonamentul fiind unul singur de FLOREŞTI

Spre Tăuți va fi introdus un microbus. De asemena se va crea o nouă rută spre Luna de Sus.

Prețul biletelor va fi de 3 lei Floresti, 4 lei pentru Luna de Sus. Taxarea nu se va face la şofer, ci prin bilet/abonamente

Prețul abonamentelor va fi de 90 de lei pentru Florești și 110 lei pentru Luna de Sus. În aaceste prețuri este incusă și prețul unei linii pe Cluj Napoca.

Abonamentele vor fi lunare (pe 30 de zile!), săptămânale şi bisăptămânale

Elevii si studentii vor beneficia de reducere, prețul unui abonament fiind de 45 de lei. Pensionarii vor beneficia de 5 bilete dus întors gratuit.

Se vor crea staţii/puncte cu vânzare de bilete pentru început la Clăbucet, ANL şi în zona primăriei Floreşti

Nu se va circula după un orar fix, ci în funcţie de necesităţi, cu suplimentări la ore de vârf. Fluxul va fi asigurat prin comunicaţii radio.

Se intenţionează crearea unei rute noi Floreşti-Polus

Staţiile, a căror poziţionare urmează să fie stabilită, vor fi amenajate prin crearea de alveole

Intenţiile Asociaţiei de Transport Metropolitan sunt, printre altele, acesarea de fonduri europene pentru un transport modern, transport electric şi pentru finalizarea unui sistem integrat de ticketing în ZMC.

De asemenea, în şedinţa de joi seară, consilierii locali au votat aprobarea mandatării primarului pentru acordarea de ajutoare sociale în cazuri speciale la persoanele cu venit sub salariul minim. Acest proiect cuprined practic şi ajutoarele de înmormântare în cazuri speciale care erau pe ordinea de zi. Proiectul privind aderarea Consiliului Judeţean Cluj la Asociatia Metropolitană de Transport Public Cluj nu a întrunit votul majorităţii consilierilor, cei mai mulţi dintre ei votând cu abţinere. Consilierii locali nu au votat proiectul privind aprobarea listei privind solicitanţii care au acces la locuinţe pentru tineri destinate închirierii şi cele cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor sesiunea ianuarie 2014, din cauza unor detalii tehnice. Nu în ultimul rând s-a votat delegarea Societăţii de Avocaţi Stegăroiu şi Asociaţii în vederea recursului din Dosarul 6707/17/2013 privind atacarea în contencios de către Prefectură a HCL 150/2012 a CL Floreşti, privind Casa Bîrdeş.

 

 

 

 

 

About Author