septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Nucleul de forta din PNL Floresti

terenLa ora actuala nimeni nu poate contesta forta unei organizatii PNL dintr-un mic oras cu 35.000 de suflete. Spre deosebire de alte partide in care relatiile sunt bazate pe interese diverse, florestenii liberali reprezinta mai mult decat o „linie” de echipa de hochei.

Horia Sulea a stiut sa adune nume ca Norica Nicolai, Marius Nicoara si multi altii ca stalpi de forta ai organizatiei. Florestenii liberali il au pe Mihai Seplecan ca si „om la bodycheck”, care castiga cand vrea o competitie cu nume grele in partid.

Au castigat simpatia presei fara sa o cumpere cu reclame sau alte avantaje. In organizatie exista oameni hotarati ca Laar Andras Levente, Dumitru Cornel Vanea, Leo Abrudan, Tatiana Hinteuar. Nu lipseste partea de cultura folclorica din organizatie, Adriana Irimies fiind prezenta alaturi de Farcas la multe evenimente.

De ce remarc forta acestei organizatii ?

In primul rand datorita faptului ca functioneaza ca o familie. Are inteligenta sa astepte cand este atacata.

Serios nu poti ataca un leu, decat daca ai innebunit de tot. Poti latra pe forumuri, dar stiti cum e „caini latra, caravana trece”.

Iar cand este cu adevarat important, familia  se regrupeaza. Voturile florestenilor au generat un primar si un presedinte de Consiliu Judetean.  Au generat o pierdere dura PDL, Vancea Ioachim pierzand primaria, iar PSD-PC-UNPR nu exista in aceasta forma in Floresti.

Organizatia se distreaza si munceste impreuna. E lectia de bun simt pe care o administreaza scenei politice. Chiar daca exista opinii diferite, acestea se exprima in organizatie.

Florestiul se dezvolta, in timp ce Clujul stagneaza, iar Bucurestiul se bate, pentru politic. Pana la urma, oamenii de care vorbesc au o inteligenta practica pe care o resimt florestenii in viata de zi cu zi. De bine, de rau, 2 societati de transport se bat sa prinda Florestiul.

Aici nu se ridica masini si nu inspiri poluare. Nici prostie. Este un spatiu in care poti evada cand te-ai saturat de soneriile salvarilor, al masinilor de politie. Este normalitatea pe care Cluj-Napoca a pierdut-o.

Aici poti privi cerul, inchide televizorul si poti sa te gandesti sa iti intemeiezi o familie. Hrana o gasesti bio, fara sa o platesti la suprapret. Exista haos urbanistic, nu neg, mostenit in cea mai mare parte. Desi acesta paleste in fata energiei curate a privirilor copiilor, tot mai multi in Floresti.

 

 

About Author