Știri 

Basescu la Cluj, vazut prin ochii unui vechi prieten

100_0933Am participat si eu la intalnirea cu Traian Basescu, Emil Boc si restul echipei portocalii. Am ascultat discursurile lui Traian Basescu si al lui Emil Boc. Am inteles ca impreuna cu „Emil” au dus in spate Romania. Ca a fost dureros, dar necesar.

Emil Boc a spus da la cererea presedintelui, inscriindu-se in fundatia”nascuta prematur” dupa spusele lui Basescu. Era culmea sa spuna nu.

In rest, am avut „onoarea” sa fiu insotit afara cand il fotografiam pe presedinte si legitimat de 2 tipi solizi care nu s-au legitimat. Mai era unul mic si chel, care ma urmarea peste tot. Conducea pe vremuri un Renault Megane si imi spunea pe nume.Cica ar lucra la 2 si 15. Chelul s-a uitat lung la legitimatia de presa. I-am promis ca ii voi spune presedintelui candva toata povestea de azi. De fapt, nu o sa-i spun. Am ras tot drumul spre casa de frica lui, sa nu spun ceva cu voce tare ceva impotriva oaspetilor. Nu au un dosar informativ minimal despre mine. Nu se poate localiza un avion cazut sau gasi un cioban pe camp. Daca l-ar fi avut, m-ar fi lasat naibii in pace.

Am intrat in Palatul Cotroceni, in 2012, ianuarie,fara sa fiu „luat” de brat de SPP. Am fost tratat deosebit de Presedintele Romaniei cand am concurat pana in ultima etapa ca si consilier de Stat, cu proiectul Romania 2020. La intrarea Leu din Cotroceni, oamenii nu fac exces de zel. Esti verificat in mod normal, ca in orice stat vestic, cand te duci la un demnitar de rang inalt.

Cu Emil Boc m-am intalnit  in ianuarie, anul curent,  in Iulius Mall. Am baut un suc natural impreuna, ocazie cu care i-am transmis ca imi pare rau de faptul ca l-am ironizat in public in 25 martie 2011. Chiar m-a invitat la o discutie, dovedind ca este un tip finut. Mi-a placut mult atunci Emil Boc.

A fost un om de onoare si a trecut cu finete peste incidentul din trecut.  Discursul de azi a fost chiar foarte bun. A crescut mult de tot ca om politic.

M-am bucurat mult in suflet sa-l vad pe Traian Basescu. Nu am putut face mai multe poze, pierzand trenul presei, cand m-au luat de brat cei doi gealati. Ma gandeam sa imi sun avocata, dar nu am vrut sa o deranjez duminica. Poate o voi face maine. D-na avocat Corina Morar nu este usor de intimidat de nimeni. Nici eu.

M-am imbracat in costum din respect. Greu de inteles cand muschii conduc creierul si nu invers. Am stat pe hol si am ascultat discursurile. Au atins subiecte sensibile pentru Romania. Din echipa de la Miscarea Populara, mi s-a parut ca lipseste experienta omului care a trait afara. Care stie cum functioneaza mecanisme economice bazate pe IMM-uri.

Traian Basescu mi-a oferit prima sansa de fi in highlife-ul romanesc in 1997, cand puteam concura ca si sef de cabinet in Ministerul Transporturilor. Era un om vesel si deschis. Radea mult, facea glume. Si bune. Radeam uneori cu lacrimi, iar d-na Vasilescu secretara ministrului, se uita lung la mine. Am ales sa merg in Germania, deoarece salariul era foarte mic, iar in tara lui Goethe castigam de douazeci de ori mai mult. Eram si casatorit atunci.

Mi-au trecut toate astea prin minte azi. Traian Basescu este un luptator versat. Greu de invins. A imbatranit si a fost azi putin nostalgic dupa perioada cand facea echipa cu Emil Boc prim ministru.

Am imbatranit si eu. Indiferent de ce se va alege cu „copilul nascut prematur”, sper sa aiba vederi solide de dreapta, „inteligent fiind, ca si orice copil nascut prematur”.

Germania si mentalitatea de acolo este necesara Romaniei. Lupta impotriva coruptiei va ramane in istoria Romaniei. In rest, mi-am dat seama ca solutia pentru Romania nu este numai in justitie. Si in statul de drept. Avem nevoie de antreprenoriat si de venituri indirecte la buget.

Iar aici, politicile pentru IMM-urile autohtone ar trebui sa devina prioritatea zero. Romanii o duc prost, iar previziunile nu sunt roz. Locurile de munca lipsesc, mediul financiar este imprevizibil.

35 de taxe noi au aparut dupa epoca Chitoiu. Electoratul romanesc este mult prea tolerant. Odata cu plecarea din noiembrie, a presedintelui, avem nevoie de un „liberal cu gandire liberala” la conducerea guvernului.

Nu mai putem merge mai departe doar cu oameni politici. Avem nevoie de un neamt, care stie sa invarta banii. De imaginatie si disciplina. De un guvern de tehnocrati cu viziune de dreapta. De proiecte.

Altfel, in 5-10 ani trebuie sa ramana cineva care va trebui sa ramana sa stinga lumina. Numai sa nu aiba ochii oblici.

 

 

 

Related posts

Horia Sulea,liderul din umbra al PNL, este curtat intens de IRL

Adrian Coroian, Presedinte al Comitetului Director mişcării Inițiativa România Liberală Cluj  anunţă prima Conferință a IRL Cluj, organizată duminică 09.02.2014 începând cu...

Închide