PNL Cluj-Napoca: “Emil Boc rămâne fără bodyguard și limuzină de lux”

1075398_579577515464411_552394960_oAstăzi se împlinesc doi ani de zile de când Emil Boc a făcut un mare bine acestei țări și și-a dat demisia din funcția de Prim-Ministru, în urma unui mandat mediocru. Însă, cu toate că nu mai este Prim-Ministru de doi ani, românii i-au achitat acestuia, din taxele lor, o limuzină de lux cu șofer și un bodyguard, toate puse la dispoziție de către Serviciul de Pază și Protecție (SPP).

Probabil de teama electoratului, Emil Boc a acceptat să fie păzit 24 de ore din 24 de către agenții SPP, deși putea foarte bine să renunțe la acest serviciu printr-o simplă cerere. Cheltuielile cu agenții de pază și limuzina de lux sunt ținute la secret chiar dacă sunt achitate din bani publici. Probabil suma e surprinzător de mare. Cu siguranță vorbim de zeci de mii de euro plătiți doar pentru cazarea agenților la Cluj, în cei doi ani.

Potrivit legii, astăzi este ultima zi în care fostul premier poate beneficia de serviciile SPP. “Domnule Boc, sperăm că nu v-ați obișnuit atât de mult cu luxul limuzinei BMW încât să nu puteți renunța la confortul oferit de aceasta. Sperăm că nu veți face vreo solicitare suplimentară sau că veți inventa vreun risc major pentru a vă bucura în continuare de paza SPP. Ar fi penibil, mai ales că dumneavoastră spuneați că vă simțiți în siguranță în Cluj-Napoca. Sperăm că de mâine, domnule Emil Boc, să reveniți printre clujeni, să descoperiți Clujul real, pentru că suntem convinși ca de pe bancheta din spate a unui BMW blindat, orașul se vede frumos, iar problemele nu există sau sunt prea puține. Vă invităm, domnule primar, să descoperiți Orașul Comoară, la bordul mijloacelor de transport în comun ale Companiei de Transport Local. Poate așa o să înțelegeți și dumneavoastră de ce se plâng clujenii de serviciile CTP. Poate așa o să descoperiți de ce managementul sistemului de transport în comun este considerat prost și ineficient. Poate așa o să vă convingeți că traseele CTP sunt depășite și corespund nevoilor pe care orașul le avea pe vremea comuniștilor. Din păcate nu sunt șanse de îmbunătățire pentru că directorul actual al CTP nu este decât întruchiparea acelor vremuri demult apuse. Vă invităm să circulați cu taxi-urile din oraș, să auziți cu urechile dumneavoastră blestemele șoferilor disperați de starea proastă a străzilor pe care vă tot lăudați că le reparați. Vă invităm să încercați o plimbare cu bicicleta, din Mănăștur în Mărăști sau din Zorilor în Iris și, dacă reușiți să ajungeți la destinație, să vă felicitați că ați supraviețuit și nu ați fost lovit de nicio mașina. Apoi poate o să constatați câtă nevoie este de piste pentru biciclete și cât de gravă este întârzierea proiectului de bike-sharing. Dacă veți avea curaj să mergeți pe jos, vă invităm să luați la pas câteva trotuare din oraș, să vedeți pe unde au căzut stelele de pe frontispiciul orașului despre care dumneavoastră vorbiți cu atâta aplomb în conferințele de presă. De un an si opt luni, potrivit rapoartelor de control ale mai multor instituții, doar faptul că mergeți zilnic la primărie ne-a costat pe noi, clujenii, aproape un milion de euro”, au transmis reprezentanţii PNL Cluj-Napoca printr-un comunicat de presă.

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights