Cupa Răchiţele ajunge la a XI-a ediţie în acest weekend

rachiteleO nouă ediţie a Cupei Răchiţele va debuta în acest weekend, iar în acest an pasionaţii de escaladă pe gheaţă se vor întrece în două probe de concurs, escaladă pe gheață și dry tooling.

Competiția de dry tooling va avea 10 trasee noi în concurs. Pe lângă cele 10 trasee dedicate categoriilor dry tooling masters și dry tooling fete, vor exista în afara concursului 4 trasee de dry tooling pentru sportivii amatori ( acestea nu vor fi în concurs).

Competiția de dry tooling va începe vineri 07 februarie, ora 12:00 cu înscrierile și va continua cu concursul propriu zis până seara la ora 17:30. Sâmbătă va fi a doua zi de dry tooling, concurenții profesioniști vor putea escalada cele 10 trasee între orele 9:00 și 17:30.

Escalada pe gheață va începe în ziua de sâmbătă, 08 februarie la ora 9:00 cu înscrierile la seniori, fete și amatori. Apoi va fi urmată de competiția pe gheață amatori, iar de la ora 15:00 se va da startul la gheață seniori și fete.

Seara de sâmbătă se va sfârși cu un party la Pensiunea Sușman de pe Valea Stanciului.

Duminică, 09 februarie, începând cu ora 11:00 va fi finala la seniori gheață și fete gheață, iar de la ora 13:00 va fi premierea.

Data limită de înscriere online (pe site) este de 05 februarie 2014.

Taxele sunt: 30 lei dacă te înscrii online și 45 lei la fața locului, indiferent de numărul de categorii la care te înscrii.

Categorii de concurs:

       – dry tooling masters

       – dry tooling fete

       – gheață seniori

       – gheață fete

       – gheață amatori

Escaladă pe Gheață

– Vor fi trei categorii: Seniori, fete și băieți începători,
– Programul concursului
– Pe parcursul competiției, concurenții sunt obligați să poarte numerele de concurs pe ei,
– Cronometrarea se va face electronic,
– Cât nu vor fi pe gheață, concurenților li se va pune la dispoziție o zonă de reconfortare,
– Se vor alcătui perechi valorice de concurenți  (pentru fiecare categorie în parte) care vor cățăra concomitent,
– Schimbarea concurenților între ei (în cadrul unei perechi) pentru a cățăra și cealaltă manșă de pe gheață se va face la un interval mare de timp, permițând concurenților să se odihnească.

Mai multe informaţii despre concurs de pot afla AICI

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights