Știri 

Aurelia Cristea îl ia la întrebări pe Pricopie. Finanţarea oferită de minister să fie egală între învăţământul de la stat şi cel privat

1403138_1387150764859205_443128543_oDeputatul clujean, Aurelia Cristea, îi cere ministrului învăţământului, Remus Pricopie să implementeze finanţarea de la stat per elev atât în învăţământul de stat cât şi în cel privat. În opinia deputatului PSD, elevii din învăţământul privat sunt discriminaţi faţă cei din învăţământul de stat în ce priveşte accesul la fondurile publice.

“Reprezentanţi din zona învăţământului privat din Cluj-Napoca mi-au adus în atenţie nemulţumirile lor legate de nepunerea în aplicare a legii privind finanţarea per elev în educaţie. Consider că toţi copiii, şi cei şcolarizaţi în învăţământul de stat şi cei din sistemul privat merită să beneficieze de aceleaşi oportunităţi, în ceea ce priveşte accesul la bani publici. Părinţii acestora plătesc taxe statului român, deci ar trebui să beneficieze de un tratament simetric cu cei din sistemul de stat. Totuşi, elevii din învăţământul privat sunt discriminaţi faţă de cei din sistemul de stat în ceea ce priveşte accesul la fondurile publice”, spus deputatul PSD, Aurelia Cristea.

Mai mult de atât, Aurelia Cristea aşteaptă un răspuns, în scris din partea ministrului învăţământului în care să explice ce măsuri pot fi luate pentru ca atât învăţământul de stat cât şi cel privat să să beneficieze de o finanţare în egală măsură.

“În aceste condiţii, vă rog, domnule ministru, să-mi transmiteţi cum intenţionează ministerul pe care îl conduceţi să remedieze această situaţie prezentată, dar şi ce măsuri intenţionaţi să întreprindeţi pentru crearea unui context care să asigure egalitate în oportunitatea de finanţare de la Ministerul Educaţiei, atât pentru învăţământul de stat cât şi pentru cel privat”, a mai spus Aurelia Cristea.

 

 

Related posts

Alin Tişe:”Majoritatea toxică USL îşi imunizează primarii pe furiş”

Senatorul PDL, Alin Tişe este de părere că puterea uselistă încearcă prin toate mijloacele să își scape aleșii incompatibili de...

Închide