PDL – plângere penală de 60 de pagini în cazul accidentului aviatic. Peşedintele ţării a apărat cu vehemenţă STS

531773_161446154020726_1194002626_nPreşedintele PDL, Vasile Blaga a anunţat astăzi că Partidul Democrat Liberal a depus o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care acuză instituţiile vinovate de proasta gestionare a situaţiei din urma accidentului aviatic de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

“PDL a depus,astazi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o sesizare penală față de modul în care autoritățile politice ale statului au gestionat accidentul aviatic din Munții Apuseni. În sesizarea penală de 60 de pagini depusă de PDL sunt expuse indiciile temeinice și argumentația juridică privind întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de neglijență în serviciu (art. 298 Cod Penal) și infracțiunii de ucidere din culpă (art. 192 alin 1,2 și 3 Cod Penal)”,este mesajul postat de Vasile Blaga pe pagina personală de pe un site de socializare.

Se pare însă că PDL a uitat de faptul că preşedintele ţării, Traian Băsescu a ţinut să îl apere pe şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în acest caz, după ce Victor Ponta a dorit să îl destituie pentru eşecul în localizarea avionului prabuşit în Munţii Apuseni.

 

Despre Autor