Asocierea Diferit-Kiat au câştigat licitaţia pentru proiectul de modernizare al tramei stradale

1795772_582082535213909_991797261_n4 poduri și 12 artere de importanță majoră pentru infrastructura municipiului vor fi modernizate din fonduri europene – licitaţia pentru proiectul „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială” a fost adjudecată.

Străzile Calea Baciului, Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenței, Gheorghe Barițiu, Horea, Gării, I.L. Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oașului, Bulevardul Muncii și parțial, urmând calea de rulare a tramvaiului, străzile Emil Isaac, Regele Ferdinand și Cpt. Grigore Ignat, plus podurile peste Valea Chintăului, Nadăș, canalul Morii și Podul Horea intră în acest an în lucru. Acestea vor fi modernizate complet, inclusiv în ceea ce privește iluminatul stradal sau mobilierul urban necesar.

‘Cu alte cuvinte, toate străzile adiacente liniei de tramvai reabilitată tot cu fonduri europene, proiect finalizat cu succes în 2013, vor fi modernizate în întregime până anul viitor”, a spus Primarul Emil Boc.

Oferta câștigătoare a fost depusă de Asocierea Diferit-Kiat care a licitat 53.092.092,20 lei (fără TVA) pentru lotul I care include străzile, iar pentru lotul II – podurile – oferta câștigătoare de 6.270.613, 25 lei fără TVA a fost depusă de S.C. ARL. S.R.L. După încheierea perioadei de contestații și semnarea contractului urmează semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Din acel moment, termenele de finalizare a lucrărilor sunt de 18 luni pentru drumuri şi 6 luni pentru poduri.

“Subliniez că tot în acest an va demara un alt proiect cu 98% finanțare europeană, „Orașul Comoară”, în cadrul căruia va fi refăcută infrastructura de acces către centrul istoric. Aici sunt incluse străzile Memorandumului, Moților, Avram Iancu și I.C. Brătianu care vor fi modernizate în întregime. Valoarea contractului pentru acest proiect este de 32 de milioane de lei (TVA inclus)”, a mai spus edilul.

Foto: Lucian Pop via I Love Cluj

Despre Autor